El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Històrica Concòrdia dels Moros i Cristians d'Alcoi

Imatge de la Concòrdia de 2021

L'històric document de 2021 es caracteritza per la manca d'actes i per coincidir amb el centenari de la reconstrucció de l'Esglèsia Sant Jordi

La Concòrdia de 2021 passarà a la història com un dels documents amb menys actes de Nostra Festa. També per ser el centenari de la reconstrucció de l'Església de Sant Jordi.

Els Moros i Cristians d'Alcoi no podien quedar-se sense la seua Concòrdia. L'històric document de 2021 es caracteritza per la manca d'actes. El primer d'ells és la presentació de la Revista de Festes, així com la revista acadèmica eWalí. La presentació serà al Calderón a les 20:15 h.


El dia del Patró se celebrarà amb un volteig general de campanes a totes les esglésies d'Alcoi a les 12 h. El 23 d'abril es completarà amb una missa a l'Església de Santa Maria a les 19 h.


Centenari de l'Església Sant Jordi


Per commemorar l'efemèride de la reconstrucció del temple, l'Associació de Sant Jordi (ASJ) ha organitzat distintes activitats. A banda de misses, l'Església de Sant Jordi estarà oberta de dilluns a divendres (excepte dimarts) de 10 a 12 h i de 19 a 21 h. Els dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 11:30 h. 


Escultura de Sant Jordi


La imatge triada per il·lustrar l'atípica concòrdia de 2021 és una Escultura de Sant Jordi. Per tany a la col·lecció particular de Jordi Ripoll.


Es tracta d'una peça realitzada de fusta que posteriorment ha estat policromada. S'atribueix a un autor de cognom Peidro. Segons algunes teories, es van crear algunes unitats "segurament amb motiu del centenari del martiri de Sant Jordi en 1890", segons l'ASJ.