El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Històries personals per conscienciar sobre el perill dels jocs d'atzar i la ludopatia

Des de l'UPCCA han observat un augment en la demanda d'ajuda per problemes derivats del joc, sobretot i de forma molt especial, entre els més joves.
 

Aquest dijous 29 d'octubre es commemora el Dia Internacional sense Jocs d'Atzar. L'Ajuntament d'Alcoi, la Generalitat, el GARA o la Mancomunitat s'han sumat a la campanya 'Tots els jocs d'Atzar #TenenTruc', que naix amb la idea de visibilitzar el risc de tots els jocs d'atzar i desmuntar mites associats a ells. El GARA i la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Adictives (UPCCA) volen conscienciar amb vídeos d'històries personals per empatitzar millor amb aquest problema social.

La campanya “Tots els jocs d'Atzar #TenenTruc” volen donar a conèixer la dificultat de guanyar en aquests jocs i la facilitat de perdre diners. La campanya evidencia que una persona addicta sofreix problemes en el seu entorn familiar i laboral quan es requereix ajuda especialitzada. Des de l'UPCCA han observat un augment en la demanda d'ajuda per problemes derivats del joc, sobretot i de forma molt especial, entre els més joves.

La UPCCA d'Alcoi suma i coordina els seus esforços juntament amb el Grup d'Alcohòlics Rehabilitats d'Alcoi (GARA). També per a celebrar aquest dia, tres persones en procés de rehabilitació han comptat en un vídeo el seu testimoniatge. Narren en el mateix els seus anys en actiu, les seues dificultats per a fer front a l'addicció i la seua rehabilitació en l'actualitat, així com el canvi radical que han patit les seues vides.

Des de la Mancomunitat asseguren que "l'addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l'assistencial al farmacològic, i altres de tipus social, que tenen el seu impacte en l'àmbit social i de l'economia".