El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Home Textiles Premium busca reforçar el tèxtil llar valencià en un moment d'incertesa per al sector

Representants de 35 països han estat convidats a la Fira.

Leila Bachetarzi, directora de l'Àrea d'Internacionalització d'ATEVAL, Home Textiles Premium siga un revulsiu per al sector, i confia que les nombroses reunions de negoci que tindran lloc durant els 3 dies de fira servisquen per a generar moltes oportunitats de negoci.

De l'11 al 13 de setembre la Caja Màgica de Madrid acull la 5 edició de Home Textiles Premium, l'única fira exclusiva del sector tèxtil llar que se celebra durant el segon semestre de 2019 en Europa. 39 empreses del País Valencià participen en la fira, organitzada per ATEVAL en col·laboració amb IVACE Internacional, ICEX i Feria Valencia. La cita serà una bona ocasió per a testejar la situació en què es troba el mercat, en un sector sotmés a la incertesa per una baixada en el consum nacional i per les tensions comercials en el plànol internacional.

Leila Bachetarzi, directora de l'Àrea d'Internacionalització d'ATEVAL, Home Textiles Premium siga un revulsiu per al sector, i confia que les nombroses reunions de negoci que tindran lloc durant els 3 dies de fira servisquen per a generar moltes oportunitats de negoci. Malgrat la incertesa generada per les tensions comercials entre països, o la situació del Regne Unit amb l'amenaça del Brexit, Bachetarzi recorda que el sector internacional segueix la mateixa tònica d'altres anys, i permet al tèxtil llar valencià "incrementar les xifres de negoci any rere any". Els organitzadors esperen que la cita siga un termòmetre per a conéixer en definitiva l'estat del sector internacional, ja que delegats de 35 països han sigut convidats a la fira per part d'ATEVAL.

Aquesta quinta edició comptarà amb una oferta pròxima a les 200 empreses i marques representades per 68 expositors procedents tant d'Espanya com Portugal i que presentaran les noves col·leccions tèxtils per a la pròxima temporada. A més, en la cita d'aquest any repeteix la presència de l'àrea especialitzada en 'contract' El Cubo, amb diverses propostes de tèxtils de la mà d'editores i professionals de l'interiorisme i la decoració.

A l'àrea el 'Cubo Business Contract', s'organitzaran diverses ponències sota el lema 'Evolució, reptes tecnològics i de disseny per al sector tèxtil'. Serà el dijous 12, el segon dia de la cita,entre les 10 i les 14.30 h en la sala el Cubo.

Perfil de compradors i impuls a la internacionalització

Bachetarzi destaca el perfil "altament professional i amb un gran poder de compra" dels professionals convidats, procedents "tant del canal de distribució com prescriptors especialitzats en signatures internacionals de prestigi i que operen en canals tan exigents com el 'contract'".

El perfil dels compradors que acudiran a Home Textiles Premium és el de distribuïdors, fabricadors de mobles entapissats o encarregats de compres de grans empreses, així com de prescriptores (arquitectes, decoradors i interioristes), interessats a abordar contactes comercials al voltant del negoci del 'contract'. Una quarta part dels professionals internacionals convidats a la fira pertanyen a aquest canal.