El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Homenatge a Ovidi Montllor, 25 anys des que l’alcoià ens va deixar

L'homenatge que es farà en València en desembre es reeditarà en Alcoi el 6 de febrer de 2021.

El 18 i el 19 de desembre a València se celebraran dos concerts d'homenatge a Ovidi per commemorar els 25 anys sense l’artista. En aquests concerts es posarà de manifest tots els vessants creatius de l’alcoià de la mà de multitud d’artistes valencians.

En 2020 es compleixen vint-i-cinc anys de la mort del cantant autor i actor Ovidi Montllor, motiu pel qual l’Institut Valencià de Cultura ha organitzat dos concerts al Teatre Principal de València els dies 18 i 19 de desembre. Per sort, aquests concerts es reeditaran en 2021 amb el mateix programa a Alacant el 9 de gener, a Castelló el 16 de gener i a Alcoi el 6 de febrer.


En aquests actes, com no podia ser d’altra manera, es repassarà l’obra musical de l’alcoià amb versions de les seues cançons interpretades per 14 grups i cantants valencians com Toti Soler, Miquel Gil, Júlia, Clara Andrés, Tardor, Tesa, Smoking Souls, El Diluvi, Jonatan Penalba, Pep Mirambell, Prozak Soup, Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor i Pau Alabajos.


No tot serà música, com bé explica Rafa Jordán, encarregat de la direcció escènica, l’espectacle tindrà dos elements més a banda del musical. “Un altre element és l'Ovidi actor i cineasta, i comptarem amb tres curts fets per a l'ocasió. Finalment, el darrer element és la literatura, la paraula, amb la presència de textos i personatges literaris, de poetes, que han marcat la vida de l'Ovidi”.


“Per a l'Institut Valencià de Cultura és un orgull fer-li aquest homenatge, perquè és innegable que hi havia un deute amb la memòria de l'Ovidi. Ell, com a alcoià universal, no només és una peça cabdal de la nostra cultura a qui durant anys es va menystenir, sinó que ha esdevingut una icona i cal rescabalar la seua memòria, perquè és una figura polifacètica i multidisciplinària a la qual es poden fer moltíssimes aproximacions diferents", declara Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, destacant el gran paper que Ovidi Montllor va tindre, ha tingut i tindrà a la cultura valenciana.

A més d’aquest homenatge el Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), Associació de Músics i Cantants del País Valencià, que havia planejat diferents actes al llarg de l’any abans de la pandèmia, s’ha adaptat i ha penjat al seu canal de Youtube 40 versions fetes per grups i solistes de tot el domini lingüístic amb una incidència de més de 25.000 visites. Per últim recordar que el 8 de novembre al Teatre Calderón es va celebrar la cerimònia dels Premis Ovidi.