El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Homenatge a Raquel Corbi, lletrada Conciliadora del SMAC a Alcoi durant 10 anys

Homenatge a Raquel Corbí / Ricardo de la Encarnación

Amb el trasllat de Raquel Corbí a Alacant, les nostres comarques veuen perillar el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació Laboral (SMAC) . L'oficia està situada al Passatge Rigoberto Albors d'Alcoi.

El Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació Laboral (SMAC) a Alcoi està un poc més prop de desaparèixer després del trasllat de Raquel Corbí a la Delegació de Treball d'Alacant. Un grup d'advocats, graduats socials, i altres professionals amb exercici en la jurisdicció social, s'han reunit en la seu del SMAC d'Alcoi, per a realitzar un xicotet i emotiu homenatge als més de 10 anys d'excel·lent servei prestat per Corbí.

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats (ICA) d'Alcoi es congratula de l'ascens de Raquel Corbí, però, d'altra banda, reivindiquen que la plaça vacant que deixa Corbí no signifique el tancament de l'oficina situada al Passatge Rigoberto Albors, actual seu del SMAC. Des del Col·legi d'advocats alcoià destaquen el seu "esforç, dedicació, treball, capacitat conciliadora, comprensió, empatia i simpatia".


L'ICA Alcoi unint-se en sentir unànime de tots els professionals de la jurisdicció social i del dret en general, manifesta "el seu absolut rebuig" al fet que, amb la seua marxa, la plaça vacant que deixa no siga proveïda i, finalment, acabe tancant-se aquesta oficina del SMAC.

Els advocats alcoians indiquen que "és necessari reivindicar la continuïtat de la prestació d'aquest servei facilitador de la justícia de proximitat, ja que la seua inactivitat o, esperem que no, el seu tancament, deixaria a totes les nostres comarques sense el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació, la qual cosa obligarà molts ciutadans i professionals a desplaçar-se a Alacant o València (no podem obviar que es tramiten al voltant de 2.800 assumptes a l'any), amb el consegüent perjudici que tot això comporta, constituint el seu hipotètic tancament un important minvament en els serveis públics de proximitat als habitants d'aquestes comarques".

Per això, des de l'ICA Alcoi, individualment o conjunta amb altres Col·legis Professionals, es realitzaran quantes actuacions siguen possibles dins del seu àmbit competencial per a  aconseguir que aquest servei continue prestant-se, es cobrisca la plaça ara vacant i els ciutadans i professionals de les nostres comarques no es vegen novament perjudicats per una disminució en els serveis públics que fins ara es prestaven amb plena eficàcia i òptims resultats.