El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Homenatge al poeta alcoià Joan Valls i presentació de la primera biografia novel·lada d'ell

Homenatge al poeta alcoià Joan Valls i presentació de la primera biografia novel·lada d'ell / Lletra impresa edicions
La jornada serà el 29 de novembre a les 10.00 h en la Universitat d'Alacant

El 29 de novembre a partir de les 10.00 h en la Universitat d'Alacant tindrà lloc l'homenatge al poeta alcoià Joan Valls i Jordà i la presentació de la primera biografia novel·lada del poeta.    

La Universitat d’Alacant, té el plaer de fer l'homenatge, juntament amb una sèrie d’entitats col·laboradores, al poeta alcoià Joan Valls, un dels poetes valencians més significatius del segle xx, i presentació de la primera biografia novel·lada d'ell el dia 29 de novembre, a partir de les 10.00 h en la Sala Polivalent del Museu Universitat d’Alacant (MUA).

L'escriptora de la novel·la és la periodista alcoiana Ester Vizcarra amb el títol 'Enterreu-me en batí i en sabatilles' i ix en l’any que es commemora el centenari del naixement del poeta.

La biografia narra les etapes de la vida de Joan Valls i Jordà. Els fets clau es barregen amb la quotidianitat i una particular visió de la societat, carregada d’enginy, tot immers dins d’un entorn canviant descrit a pinzellades, sense entrar en els fets històrics, només esbossant l’escenari dels complicats temps que li va tocar viure al poeta d’Alcoi: República, Guerra Civil, franquisme, transició i democràcia.

La jornada transcorrerà de la següent manera:

 

10.00 h Presentació a càrrec de Ximo Espinós. Activitats de dinamització lectora amb els alumnes.

 

10.30 h Presentació del llibre Enterreu-me en batí i en sabatilles. Biografia novel·lada de Joan Valls i Jordà, a càrrec d’Ester Vizcarra (autora) i de Juli Capilla (editor)

 

11.00 h Conferència d’Alexandre Bataller: “A Alcoi... n’eixia poesia”. Geopoètica i ruta literària de Joan Valls

 

11.45 h Inauguració de l’exposició sobre Joan Valls, amb la participació dels artistes Neus Bou, Rafa Calbo, Rafa de Corral, Rubén Fresneda, Elena Martí, Verónica Ortuño, José Antonio Picazo, Fernando Rincón i Pau Sellés Alou.