El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Homenatge en Muro a les víctimes de l’holocaust del Comtat

Cartell de "Construim Memòria" / Ajuntament de Muro

L'acte serà el 25 de maig a les 19:15 al Centre Cultural de Muro i estarà obert per a públic en general.

“Construint Memòria” serà un acte en el qual es rendirà tribut a les víctimes de la comarca del Comtat que es van veure atrapades en els camps d’extermini nazis. A l’esdeveniment es farà entrega de les “Pedres de la Memòria” als familiars de les persones homenatjades.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica conjuntament amb l’Ajuntament de Muro ha organitzat aquest acte per al pròxim dimarts 25 de maig a les 19:15 al Centre Cultural de Muro. “Construint Memòria” és un esdeveniment que convida a reflexionar sobre el que va ocórrer a mitjans del segle passat i per commemorar a les víctimes de la comarca del Comtat. Els familiars de les persones i les alcaldesses i alcaldes de les poblacions implicades rebran les “Pedres de la Memòria”.

El regidor de Participació Ciutadana de Muro, Kike Pascual ha assenyalat que “és un gran honor per a nosaltres albergar aquest homenatge, un gran recordatori per a les persones de la comarca del Comtat que van patir la desgràcia d'acabar als camps de concentració de l'Alemanya nazi , i que pensem que cal dignificar i posar en valor la seua memòria”.

A més, Pascual ha fet especial menció als tres murers que van ser empresonats als camps d’extermini nazis: Joaquín Calatayud, Vicente Tomás i Antonio Carbonell, “tres joves en la flor de la vida i que els totalitarismes i la desraó humana es van emportar incomprensiblement”.