El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Horta Major, on l'escola és un organisme viu, un espai de convivència

Recordeu que està obert el procés de matrícula, que enguany serà telemàtic. Tota la informació ací.

El col·legi Horta major aposta per una educació molt vinculada a l'entorn natural, que aprofitem com si fóra una aula més. Per al pròxim curs, el centre incorpora una nova aula de 2 anys.

Als peus de la Serra de Mariola es troba el col·legi públic Horta Major, una escola familiar amb una educació molt vinculada a la natura i l'entorn on s'ubica. Compta fins i tot amb un hort escolar on participen els alumnes de les diferents etapes educatives.

Cada any desenvolupen diferents projectes relacionats amb la natura i el Medi Ambient, amb un aprofitament dels espais naturals del nostre entorn com una aula més del col·legi. "Intentem que el coneixement traspasse les aules i afavorir els aprenentatges vivencials", expliquen des d'Horta Major, "entenem l'escola com a organisme viu, com a espai de convivència i d'intercanvi relacional entre adults i xiquets i xiquetes. Un entorn on es pensa, es discuteix i es treballa amb la voluntat de créixer".

Horta Major té una estreta relació amb altres escoles del voltant, així com la Universitat o l'Ajuntament. I compta amb unes amples instal·lacions amb gimnàs, pistes esportives, patis diferenciats, i aules per a música, angles, informàtica o laboratori. També hi ha diferents serveis per a facilitar la conciliació familiar, com escola matinera, menjador amb cuina pròpia, extraescolar o permanències.

L'aprenentatge és plurilingüe, amb auxiliars de conversa natius i activitats lúdiques en anglés, perquè "l'aprenentatge de les llengües juga un paper primordial per desenvolupar personalitats obertes i predisposades a l'aprenentatge de nous coneixements i cultures". I treballen les competències digitals amb pissarres digitals a les classes, i una aula d'informàtica per a tots els nivells educatius.