El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Horta Major viatja a Estònia per a importar idees educatives

Forma part del projecte Out Now, que està a punt de concloure després de dos anys, i que ja ha suposat canvis en el col·legi alcoià, tant en metodologies com en les instal·lacions del centre.

Un grup de professors i el director del col·legi Horta Major han viatjat fins a Kuusalu, a Estònia, per a visitar 4 escoletes d'infantil i primària. Allí han aprés com els centres educatius del país bàltic aprofiten l'entorn natural i l'incorporen al dia a dia de l'escola com una ferramenta educativa més. "Han estat tres dies amb l'agenda completa i on els mestres alcoians han vingut amb les maletes carregades d'il·lusió i d'experiències a compartir amb la resta de la comunitat educativa", expliquen des del centre.

En els boscos de Kuusalu

És el projecte Out Now, coordinat per Noruega, i amb Finlàndia, Suècia, Estònia i Espanya com a socis col·laboradors. Ha estat actiu durant dos anys i ara arriba a la seua fi amb l'últim dels viatges programats, a Estònia. Part del projecte són, precisament, els intercanvis d'experiències entre països, amb visites per a conéixer de primera mà què es fa als diferents col·legis. Els professors alcoians ja han estat a Noruega, Finlàndia i Suècia, i el passat mes de novembre, els professors d'aquests països europeus visitaren Alcoi.

Activitat exterior en un col·legi d'Estònia

Però l'objectiu final és fomentar l'aprenentatge fora de les aules: "traslladar algunes classes, dinàmiques o activitats als patis de l'escola o inclús al barri, a la natura o altres indrets que no són els habituals". I al col·legi Horta Major ja s'han vist alguns canvis en la seua metodologia, amb activitats a l'exterior com el projecte Oroneta. I també amb evidents canvis en les instal·lacions del centre, amb "pissarres exteriors, hort escolar, un rocòdrom, múltiples espais per al joc simbòlic als patis o cuinetes"

En definitiva, és aprofitar la natura, "on els alumnes es troben més relaxats, milloren les seues relacions socials, estimulen els seus sentits, conviuen, juguen, treballen en equip... tot a l'aire lliure".