El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Hortalisses i rialles a l’Ambaixada de les Tomaques

Aquesta ambaixada té el seu origen en la condició de filaes de cavalleria dels seus dos creadors, els Bequeteros i la Cavalleria Ministerial, la qual els impedia participar en els actes d’arcabusseria.

Els Bequeteros i els Cavallets, acompanyats per altres festers, han organitzat una batalla que ha deixat rojos a tots els participants.

L’Ambaixada de les Tomaques forma part de la idiosincràsia dels Moros i Cristians de Cocentaina i, com no podia ser d’altra manera, el dilluns 14 d’agost, el Dia dels Trons, a les 14 hores, aquesta tradició s’ha tornat a repetir amb més força que mai.

 

 

Membres de la filà Bequeteros i Cavallets (que, a més a més, aquest any ostenten la Capitania en la persona de Marcos Castelló) han iniciat un combat on les tomaques volaven d’un costat a altre, les quals han deixat rojos de cap a peus a tots els participants. Una festa on l’humor i les rialles estan a l’ordre del dia i que s’ha desenvolupat sense cap incident a destacar.

 

 

Al nostre vídeo podràs veure com s’ha lliurat la batalla de les hortalisses i tot el que ens han contat els protagonistes que, en aquesta ocasió, han destacat la falta de pólvora d’aquest any. De fet, els organitzadors han convidat oficialment a tots els afectats per aquest error administratiu que ha deixat sense poder disparar a quasi la meitat dels festers contestans.