El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Hospitals de campanya i hotels per fer front al Coronavirus a la Comunitat Valenciana

 Alacant capital comptarà amb 400 llits en l'hospital de campanya. La meitat estaran disponibles en 15 dies. 

La provincia d'Alacant comptarà amb 400 llits en un hospital de campanya que es construirà a la capital. Ximo Puig ha assegurat que la meitat d'aquest llits estaran "disponibles en 15 dies". A més, "s'està negociant amb el sector hoteler i ja s'han tancat els dos primers acords per comptar amb hotels a València i Alacant", segons indica la Generalitat Valenciana. Per provincies, València comptarà amb un total de 500 llits i Castelló amb 200.

El president Ximo Puig ha indicat que volen anticipar-se "a qualsevols situació que poguera presentar-se". Tal com ha avançat, la Generalitat, a través de la Conselleria de Justícia, ha contractat la construcció d'aquests hospitals de campanya, una mesura l'objectiu de la qual és "dotar de la màxima seguretat a tot el sistema sanitari valencià". "Fins al moment, els recursos són suficients per a atendre la demanda assistencial, però cal tindre planificats tots els escenaris per a anticipar-nos a les necessitats", ha assegurat.

Del total de 1.100 llits als nous hospitals, la meitat "estaran disponibles en un termini de 15 dies". Més o menys, a principis d'abril.

Els hospitals de campanya que la Generalitat posarà en marxa s'instal·laran prop d'hospitals de referència i seran centres assistencials dotats d'interoperabilitat amb l'hospital central de referència gràcies un sistema de comunicacions, a més de modulables d'acord amb les necessitats operatives i climatitzats.

Cadascun dels hospitals de campanya estarà dotat dels elements clínics i logístics necessaris i disposarà de serveis com ara unitats d'aïllament, zones independents de recepció, triatge i àrees de banys i serveis i de descans per al personal sanitari.

Aquestes infraestructures sanitàries, el procés constructiu de les quals i disseny s'adaptarà a les necessitats produïdes per l'emergència del *coronavirus, tindran les mateixes prestacions que un hospital de construcció, ja que, per a la seua posada en funcionament, s'empraran materials que permeten un aïllament complet de l'exterior.

Es tracta, a més, d'hospitals de campanya dissenyats per al seu funcionament durant grans períodes de temps, formats per contenidors desplegables connectats entre si mitjançant túnels.