El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Discoteques i pubs, bars i restaurants volen reobrir i convoquen concentració a Alcoi

Un bar tancat a Alcoi, imatge de recurs

La concentració serà dilluns 22 de febrer a les 12 hores a la plaça d'Espanya. Es preveu una concentració estàtica, amb distància entre assistents i totes les mesures pertinents.

Volen obrir amb les mesures sanitàries que corresponguen, o almenys, més implicació municipal i ajudes més ràpides i directes.

Ana Abad, portaveu dels convocants, explica que la situació de tancament afecta empresaris i propietaris de pubs, discoteques, bars i restaurants, però també a autònoms com proveïdors i distribuïdors. S'organitzen en un grup de WhatsApp que en principi era de gent lligada tan sols als pubs i discoteques, però ara són vora 200 integrants entre bars, restaurants i altres autònoms relacionats. Assegura que la convocatòria compta amb el suport de les organitzacions comercials i empresarials ACECA, AlCentro i FEDAC; i que també s'han sumat a la reivindicació els pubs de Cocentaina i Muro.

Així, el pròxim 22 de febrer han convocat una concentració a la plaça d'Espanya a les 12 hores per a reclamar poder reobrir amb les mesures sanitàries pertinents. Ana Abad diu que "no som el focus d'infecció com diuen en la Generalitat. El covid està en tots els llocs, la mobilitat sí que fa que es menege més, però volem que ens deixen obrir en les mateixes mesures que teníem en maig i que deixen de criminalitzar-mos".

Però també reclamen unes ajudes més directes i ràpides. Ana Abad explica el seu cas concret amb el pub que regenta, el Karma. Diu que durant l'any passat va rebre una ajuda de la Generalitat de 1.500 euros en el mes de maig, però de pagament únic, "algo fa, però 1.500 euros no em soluciona res", i que a la resta d'ajudes que ha intentat optar eren incompatibles. Enguany han tret noves ajudes de 2.000 euros "que l'Ajuntament reparteix i estem esperant. Confiem que arriben a tots i que siga compatible amb altres".

I a l'Ajuntament d'Alcoi li demanen més implicació no sols en el repartiment de les ajudes d'altres institucions, sinó amb compromisos amb diversos impostos i taxes en el 2021, com es va fer l'any passat amb l'ocupació de terrasses o la brossa. "Enguany intentem negociar i ens diuen que les arques municipals necessiten eixos impostos. Però d'on volen que paguem impostos si no treballem?"