El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Hotel Masia la Mota, lloc elegit per inaugurar una jornada de turisme d'interior de la UA

Jornada organitzada per la Seu Universitària de Cocentaina de la UA dirigida a estudiants i professionals

Estudiants de la Universitat d'Alacant (UA) i professionals del sector turístic han acudit a Hotel Masia La Mota per inaugurar la 'Jornada sobre bones pràctiques en allotjaments turístics d'interior'. Indira Amaya, gerent de l'Hotel, els ha donat la benvinguda.

Amaya, que a més és presidenta en funcions de l'Associació Turisme Alacant Interior, ha impartit la primera sessió 'Visita guiada sobre les bones pràctiques implantades en Masia La Mota'. Els assistents a la jornada han recorregut les instal·lacions i han conegut de primera mà com ha estat la recuperació de patrimoni, ecosostenibilitat, i les mesures mediambientals que han d'acomplir aquests establiments situats al cor del Parc Natural de la Font Roja.

Ha sigut l'ocasió perfecta per a parlar sobre la creació de producte turístic basant-se en el respecte a l'ecologia i la sostenibilitat, oferint activitats com el senderisme, rutes a peu i rutes a cavall, totes elles activitats compatibles amb el respecte al medi ambient.

Els estudiants han pogut passejar pels voltants de l'Hotel Rural Masia La Mota on es pot apreciar el gran potencial que té l'oleoturisme com una alternativa de turisme rural de la zona. Cal recordar que en aquesta finca s'està aprofitat la recuperació del cultiu d'oliveres centenàries i noves plantacions per a produir oli verge extra amb el segell ecològic del CAECV (Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana).

Una vegada acabada aquesta visita, els estudiants han pogut dirigir-se al Parc Natural Font Roja per a conéixer l'equipament d'ús públic en espais naturals, els manuals de bones pràctiques ambientals i la seua aplicació als projectes d'hostaleria i restauració i una visita guiada als recursos enoturístics públics al voltant del Santuari de la Font Roja.