El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Huellas i Memoria', un disc recupera 8 peces per a clarinet del segle 19

Àngel Lluís Ferrando i el regidor Raül Llopis anuncien la presentació del disc
La presentació del disc serà el pròxim dilluns 4 de juny a les 20 hores a l'Àgora, en un acte obert a tot el món

El clarinetista Pedro Rubio ha estat les últimes dos dècades buscant en els arxius de les bandes de música peces úniques del segle 19 en perill de ser oblidades. Així naix aquests disc, en el que ha col·laborat l'alcoià Àngel Lluís Ferrando dirigint 4 de les peces, dos d'elles amb la Primitiva d'Alcoi. Tot un document musicològic que es presenta aquest dilluns 4 de juny a Alcoi.

El disc recupera 8 peces del segle 19, escrites per a clarinet i banda, i part d'elles no s'havien gravat mai. És un treball del clarinetista Pedro Rubio, que s'ha endinsat en els arxius de les bandes de música per a buscar eixes peces quasi desaparegudes que patien el mal de l'oblit. Un treball de recerca i recuperació que ara veu la llum amb el disc 'Huellas y Memoria', i que es presentarà a Alcoi aquest dilluns 4 de juny, a les 20 hores en un acte obert al públic a l'Àgora d'Alcoi.

L'alcoià Ángel Lluís Ferrando dirigeix 4 de les 8 obres que es publiquen en el disc. En dos d'elles amb la banda musical Primitiva d'Alcoi i les altres dos al capdavant de la banda de La Pau de Beneixama. Les altres quatre peces les interpreten la banda de l'associació d'amics de la Música de Yecla.

Ángel Lluís Ferrando convida a tots a la presentació de dilluns 4 de juny, on el clarinetista Pedro Rubio explicarà el treball de recerca i recuperació de música tradicional en el que ha estat endinsat les últimes dos dècades i que ha donat com a resultat aquest disc. I on les bandes de música han fet un paper essencial doncs els seus arxius tenen obres que no es troben en cap altre lloc. Així, aquest disc, com diu Ànel Lluís Ferrando, "té un vessant investigador, és quasi de caràcter musicològic, un document. Són obres algunes molt conegudes, altres desconegudes, però que reunides no havien estat mai".