El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Antonio Matarredona, Coordinadora de Pensionistes de l'Alcoià i Comtat

Antonio Matarredona

Hui es 1 de Octubre, Día Internacional de les Persones Majors.

Hui com els anys precedents estarieu convocats a la Plaça a la caiguda de la vesprada per fer sentir la nostra veu, la nostra existència, la nostra f…


Hui com els anys precedents estarieu convocats a la Plaça a la caiguda de la vesprada per fer sentir la nostra veu, la nostra existència, la nostra força.

Hui no va a poder ser, un bixo minúscul aconsella sigam prudents i evitem els contagis, i es per això que hem decidit no fer cap mena de concentració.

Però hui no es, no pot ser, un dia de celebració, hui es un dia reivindicatiu, començant per deixar clar que hui no pot ser una excepció ni una singularitat, dia de les persones majors te que ser tot el any, som vulnerables i amb mols casos dependents, i es mereixem el respete de tota una vida de treball per poder deixar un món millor del que es vaem trobar.

Hui fem sentir la nostra veu a uns moments especialment greus per a totes i tots, ens trobem en mig d'una pandemia que ha provocat ja milers de morts especialment a edads avaçades, assistim entre impotents i cabrejats a un desgraciat espectácul de polítics amb especial d'una dreta cada vegada més extrema amb el que "todo vale" per al derribar al govern i als que sembla no importar-los massa la salud ni la principal derivada de destrucció del teixit econòmic con tal de seguir calfant el silló que mira per on els paguem entre tots i totes. Ens trobem amb uns polítics als que sembla que no els importa massa la intolerable situació de les residències de majors, al meins ningú ha asumir cap responsabilitat per el desastre que sembla no té fi. Ens trobem amb una autèntica estratègia de intoxicació posant amb cuestió la vigència de les pensions actuals i més de les futures sence cap interès més enllà de fer negoci. Ens trobem a la fi amb una política sence cor cada vegada més allunyada de la realitat social, del dia a dia, un eixemple evident és la situació més que dolenta de Asistencia Primaria i dels ambulatoris.

Si, hui es un dia reivindicatiu. El ho devem als que malauradament mos han deixat, i són milers, eixe és el millor homenatje que es podem fer seguir amb la lluita per un món més igualitari, més just, per fer que la política siga per a les persones i no al revés.

I ara fem un silencit respectuós, per els milers de companys i companyes que han perdut la batalla contra un virus que segueix ací