El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

I açó no hi ha qui ho pare ja! Glòria i Cartell pregonen la Festa d'Alcoi

Una de les formacions cristianes de la Glòria 2017 / AM
La programació es completa amb la gala 'Vespra d'abril' i el Trofeu Filaes

El calendari i la Setmana Santa ha volgut que en només 48 hores se celebre el Trofeu Filaes, la gala 'Vespra d'Abril', el descobriment del cartell, la Glòria 'del carrer' i la de l'Hospital. Cal recordar que ARAMULTIMÈDIA participa en el projecte Glorieros Alcoi. Aquest té la finalitat de dignificar la figura dels autèntics pregoners de la Festa

Com s'escolta en un fragment del vídeo de la portada de la revista de Festes, creat per Ignacio Domenech: 'Açò no hi ha qui ho pare ja'. El calendari i la Setmana Santa ha volgut que en només 48 hores se celebre el Trofeu Filaes, la gala 'Vespra d'Abril', el descobriment del cartell, la Glòria 'del carrer' i la de l'Hospital.

Cap de setmana atapeït d'activitats de Nostra Festa a Alcoi. Des del divendres 30 de març se celebra el Trofeu Filaes. Després que la primera batalla entre Moros i Cristians siga esportiva, José Borrell farà el descobriment de l'anhelat cartell de Festes a la façana de l'Ajuntament d'Alcoi cap a les 21 h del dissabte 31 de març. Òbviament (i per sort) no ha transcendit cap detall del cartell de Borrell, encara que tot apunta a que serà hiper-realista.

Minuts abans del descobriment del cartell, se celebra 'Vespra d'Abril'. L'ASJ ja hi ha avançat alguns detalls d'aquesta gala. L'Acadèmia A3 Dansa escenificarà dues coreografies de dansa contemporània inspirades en els Moros i Cristians. Serà un dels continguts de l'espectacle, que comptarà amb la música de la Societat Musical Nova d’Alcoi, que interpretarà diferents moviments de música renaixentista.

Al llarg de la gala, l'Associació de Sant Jordi concedirà el premi del concurs de teatre fester, guanyat per Óscar Martínez, i de l'accèssit concedit pel jurat a Antonio Llopis. També lliurarà el premi a la millor banda de la Festa del Pasdoble, que va guanyar la Unió Musical de Beniarrés. El Calderón serà escenari també del reconeixement de l'Associació de Sant Jordi als càrrecs festers de 2017 i als components de l'Assemblea General que van deixar els seus llocs l'any passat.

Quasi sense temps per recuperar-se de la ressaca (festera), a les 10 h del diumenge 1 d'abril arrancarà la Glòria Oficial des de la Plaça d'Espanya. Cap a les 12 h arrancarà des del Partidor en l'últim tram per finalitzar amb la mascletà a les 14 h a la 'Bandeja'. Cal recordar que ARAMULTIMÈDIA participa en el projecte Glorieros Alcoi. Aquest té la finalitat de dignificar la figura dels autèntics pregoners de la Festa.