El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Editorial AM,

Editorial AM

I si a les eleccions d'Alcoi es presentaren 5 dones?

Deixeu-mos somiar, encara que siga en aquests quatre paràgrafs. I no es tracta de defensar una paritat sense raons, o d'una proclama feminista (bé, pot ser en el fons un poc). És tan sols imaginar-se com seria de diferent vore al Parterre les tanques plenes de cartells electorals amb tan sols cares de dones.

Possibilitats hi ha, perquè vore una dona en política fent la faena que cal, ja no és com vore una merla blanca. I s'agraeix. Ara falta que alguna d'elles passe a la primera filera i faça companyia a Estefania Blanes, que des de Guanyar Alcoi és l'única que, de moment, ha encapçalat una llista electoral alcoiana.

Opcions tenim, i moltes. Noms que en el pròxim any en la cursa cap a les eleccions locals i autonòmiques, es podrien acabar de perfilar. Per exemple, tenim una regidora que en els últims temps ha pegat la volta al turisme alcoià. O una directora general que s'ha dedicat a modernitzar els polígons des de València. Tenim també una diputada a les Corts i dos al Congrés. I des de les confluències, una dona que sempre està on hi haja exposicions, o accions culturals i d'educació.

Tindre una dona alcaldessa ja no és ni original, ni capdavanter. Fa ja temps que una dona organitza als nostres veïns contestans, i Muro també ha triat ja la seua primera alcaldessa. Fins i tot els municipis més xicotets, com Alcosser de Planes, ja saben com és tindre una dona al capdavant. Potser també és hora de fer alguna cosa diferent en la capital de l'Alcoià.

No confongueu. No diem que hagen de pujar llocs en les llistes pel simple fet de ser dona. Però el cert és que, després de tantes eleccions locals a l'esquena d'AM, ens agradaria fer alguna cosa diferent. Total, a cap candidat se li pressuposa qualitat com alcaldable i és a posteriori quan es valora el seu treball. Doncs fem el mateix, i ja valorarem. Encara que siga per variar un poc.

 

Editorial AM