El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi actua contra el mosquit tigre

La localitat compta amb 40 punts de control del mosquit tigre i amb un total de 80 trampes d'ovoposició, que estan col·locades en diferents llocs, especialment en les zones amb jardí del municipi.

L'Ajuntament d'Ibi està informant als ciutadans sobre els tractaments preventius que es realitzen durant tot l'any pel mosquit tigre, però ara que ja està ací la calor es realitzen més actuacions. En l'actualitat, Ibi compta amb 40 punts de control d'aquest insecte, i hi ha un total de 80 trampes d'ovoposició, col·locades especialment a les zones on hi ha jardins.

Aquestes trampes es revisen periòdicament durant tot l'any, i si el resultat és positiu en aquesta espècie, es revisa el perímetre de la zona en la qual està col·locada la trampa per així realitzar els tractaments oportuns en aquest lloc.

Durant l'estiu els controls que realitza l'Ajuntament d'Ibi són més exhaustius i es donen consells a la ciutadania per tal d'evitar crear focs de proliferació del mosquit tigre, sobretot en zones privades, ja que aquest insecte apareix en llocs on hi ha aigua com macetes, cubs, piscines, o estancs, entre altres. Per això cal clorar les piscines o posar peixos en balses a més de tapar els depòsits d'aigua.

L'Ajuntament realitzarà xarrades informatives per a tots els veïns d'Ibi els dies 11, 18 i 24 de juliol a partir de les 19.30 h al Centre Social Polivalent.