El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi blinda els polígons amb càmeres de vigilància

Diego Triviño, cap de la Policia Local d'Ibi, amb l'alcalde Rafael Serralta /Ajuntament d'Ibi
Aquesta actuació està inclosa dins de la subvenció concedida per la Generalitat, des de l'IVACE

L'Ajuntament d'Ibi ha instal·lat càmeres de seguretat en els polígons industrials per a dissuadir a individus que vulguen delinquir. L'actuació està inclosa dins de la subvenció concedida per la Generalitat, des de l'IVACE, per a la millora, modernització d'aquestes infraestructures industrials.

S'han instal·lat set equips compostos per càmeres de visualització de vehicles i càmeres de lectura de matrícules que prestaran un servei a la Policia Local i la Guàrdia Civil per a tindre el control de tots els vehicles que entren en la localitat i que poden ser robats, no tenir el segur en vigor o altres tràmits obligatoris. També serviran de recolzament en cas d'accidents de trànsit. Quan el lector detecte una matrícula d'algun vehicle d'aquestes característiques, saltarà un avís a la Policia Local perquè els agents puguen veure de què es tracta i obtenir, en poc temps, el nombre de la matrícula i la imatge del vehicle. Les càmeres estaran connectades a la base de dades de la DGT per a tenir accés a la informació.

L'objectiu principal de la instal·lació d'aquestes càmeres és evitar que entren delinqüents, que solen utilitzar cotxes robats, i donar a les empreses una major seguretat a part de la privada que tenen contractada algunes d'elles.

A més de les càmeres als polígons, des de l'Ajuntament es van a ampliar a totes les entrades d'Ibi i en altres llocs d'importància com ara el consistori municipal, la Prefectura de Policia, el Dipòsit Municipal de Vehicles i la Casa dels Reis Mags. Amb aquest desplegament es pretén evitar actes vandàlics. 

L'alcalde de la vila iberuda, Rafael Serralta, assenyala que "la seguretat passiva és un element dissuasori per als delinqüents i el que volem és que el nostre polígon industrial siga també un referent en matèria de seguretat, al mateix temps que aconseguim que Ibi siga una ciutat més segura. Aquestes càmeres respecten la intimitat de les persones ja que solament graven vehicles i la seua circulació i la nostra intenció és que els delinqüents sàpien que a Ibi ho tenen molt difícil"