El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi compleix amb el conveni i no arreplegarà animals abandonats fora del seu municipi a partir de 2018

Imatge d'juntament d'Ibi per ilustrar unes ajudes econòmiques a la Protectora a 2016
Ja ho ha comunicat als ajuntaments de Cocentaina, Muro, Onil i Tibi dient que "han assumit un treball que no els pertoca i que porta problemes i despeses extra"

L'Ajuntament de Cocentaina ja s'ha pronunciat. L'Ajuntament d'Ibi diu que "en 5 anys hem sigut més que generosos i hem fet bé el nostre treball, ara toca als demés atendre les seues obligacions i intentar fer-ho tan bé com nosaltres durant tot aquest temps". Dins la notícia podeu consultar el conveni signat entre protectora i consistori d'Ibi, a més de la carta que Rafa Serralta, alcalde d'Ibi, ha enviat als ajuntaments de Cocentaina, Muro, Onil i Tibi

Municipis de les nostres comarques no es posen d'acord després que l'Ajuntament d'Ibi comunicara als consistoris de Cocentaina, Muro, Onil i Tibi que ja no s'encarregaria de la recollida d'animals abandonats. En un conveni de cooperació signat entre la Protectora d'Animals d'Ibi i l'Ajuntament d'Ibi l'11 de febrer de 2016, es llegia que "no es podran recollir animals d'altres municipis ni signar convenis amb altres ajuntaments, entitats i/o particulars sense l'autorització expressa de l'Ajuntament". Per al consistori del municipi jogueter, aquest conveni no s'ha acomplit. Sota la fotografia de la notícia, podeu accedir al conveni signat a 2016 i la carta que Rafa Serralta, alcalde d'Ibi, ha enviat als ajuntaments de Cocentaina, Muro, Onil i Tibi.

La vigència del conveni finalitza el 31 de desembre, encara que poden haver-hi dos anys de pròrroga. Des del consistori iberut apunten que "és absolutament necessari regular d'una vegada aquesta situació, ja que al final perjudica al municipi propietari de les instal·lacions i que més esforç, tan econòmic com en política de protecció animal, realitza". A banda del manteniment i adequació de l'alberg d'animals, Ibi ha invertit 24.000 euros a 2016 i 26.000 euros a 2017.

En referència al fet de recollir animals abandonats fora del seu terme municipal, l'Ajuntament d'Ibi diu que "en 5 anys hem sigut més que generosos i hem fet bé el nostre treball, ara toca als demés atendre les seues obligacions i intentar fer-ho tan bé com nosaltres durant tot aquest temps".

El consistori d'Ibi conclou el seu comunicat de premsa afirmant que "hem assumit un treball que no ens pertoca i que ens porta problemes i despeses extra que s'ha perllongat excessivament en el temps. La decisió presa és no perjudicar per més temps als nostres ciutadans, als animals ni a les nostres instal·lacions. Cinc anys, en el cas d'algunes poblacions, és temps més que suficient per a cercar solucions, bé amb la construcció d'un alberg mancomunat o amb la construcció d'un propi. Amb la confiança que durant aquest temps atengueren a l'obligació legal si es fes càrrec de tot animal abandonat, es va prestar el servei de la Protectora d'Ibi".

Els municipis afectats responen

Des de Cocentaina apunten que "la mala notícia arribava a l’Ajuntament de Cocentaina mitjançant una notificació d’Ibi, sense una prèvia cridada ni una reunió on explicar els motius de la decisió pressa unilateralment per l’Ajuntament d’Ibi i la Protectora, agafant per sorpresa al regidor de Sanitat".

El consistori contestà recorda que el problema també afecta Muro i que el regidor, Toni Hernández, "es troba des d’eixe moment buscant alternatives per a garantir la recollida d’animals abandonats, tasca que no serà gens fàcil, ja que poblacions amb protectora d’animals com Villena o Alacant estan saturades i no tenen intenció de signar cap conveni amb altres pobles".

Compromís Alcoi també es pronuncia. Anna Climent, regidora de la coalició, demana al president de la Mancomunitat, Manolo Gomicia, "que ens informe de les gestions realitzades fins ara arran dels acords presos en febrer del 2016 on diferents municipis, inclòs Alcoi, van acordar la gestió mancomunada del servei de recollida d’animals abandonats".