El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi coordinarà a Policia i Guàrdia Civil en la lluita contra la Violència de Gènere

El protocol s'ha signat en la Junta de Seguretat Local, amb la presència de la Subdelegada del Govern a Alacant.

El següent pas a realitzar després de la signatura és la sol·licitud al Ministeri d'Interior de la signatura del conveni VioGén (Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere).

La vila joguetera ja disposa d'un nou protocol sobre violència de Gènere, que permetrà una acció coordinada entre la Guàrdia Civil i la Policia Local. El protocol s'ha signat en la Junta de Seguretat Local, amb la presència de la Subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador.

La finalitat d'aquest procediment, asseguren des del consistori iberut, "és determinar els criteris operatius i formes de coordinació necessaris entre les Forces i Cossos de Seguretat implicats, per a portar a efecte les mesures de protecció judicialment adoptades en supòsits de violència de gènere". D'aquesta manera s'assigna de manera concisa la competència i tasques de cadascun dels cossos implicats.

El següent pas a realitzar després de la signatura és la sol·licitud al Ministeri d'Interior de la signatura del conveni VioGén (Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere) per a incorporar a la Policia Local aquest sistema de seguiment de les víctimes.

Rafael Serralta, alcalde d'Ibi, ha assegurat que “la signatura d'aquest protocol suposa plasmar en un document el treball que ja es ve desenvolupant des del primer dia, i suposa un punt i seguit en l'objectiu per la defensa de la dona i en contra de la violència de gènere”.