El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi es prepara per a la Festa dels Geladors

Cartell de la Festa dels Geladors d'Ibi / Ajuntament d'Ibi
Es celebra el dissabte 17 de febrer

Ibi no soles és el joguet, tot i que ja no té la mateixa importància que al segle passat, també té una gran tradició al món del gelat. Molts iberuts van recòrrer Espanya en el passat i ara també continuen anant a 'gelar' quan arriba el bon oratge a molts pobles i ciutats de la geografia nacional. Abans d'iniciar la campanya, una vegada a l'any, es porta a terme la'Festa dels Geladors' a la vila.  Els geladors d'Ibi, en col·laboració amb l'Ajuntament, celebren amb tot el poble el començament imminent de la temporada del gelat. Moltes geladeries obrin a partir del mes de març i estiren fins el mes de setembre.  

Ibi no soles és el joguet, tot i que ja no té la mateixa importància que al segle passat, també té una gran tradició al món del gelat. Molts iberuts van recòrrer Espanya en el passat i ara també continuen anant a 'gelar' quan arriba el bon oratge a molts pobles i ciutats de la geografia nacional. Abans d'iniciar la campanya, una vegada a l'any, es porta a terme la 'Festa dels Geladors' a la vila.  Els geladors d'Ibi, en col·laboració amb l'Ajuntament, celebren amb tot el poble el començament imminent de la temporada del gelat. Moltes geladeries obrin a partir del mes de març i estiren fins el mes de setembre. 

La 'Festa dels Geladors' tindrà lloc a Ibi aquest dissabte, 17 de febrer, per a conmemorar aquesta assenyalada data en el calendari del municipi per la seua marcada tradició del gelat artesà. La programació donarà començament a les 12 hores amb una festa infantil en la Plaça de la Palla amb jocs tradicionals, tallers, sorpreses i sorteig d'un patinet elèctric i una tablet entre els xiquets i xiquetes. De vesprada, a les 17.30 hores, es realitzarà el tradicional i esperat repartiment de gelats per a tots els assistents.