El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi firma un conveni per a tematitzar la Casa de Reis Mags

L'importa del conveni firmat per a tematitzar la Casa del Reis Mags és de 280.000€ 

L’objectiu és oferir un espai màgic i representatiu de la tradició nadalenca i joguetera d’Ibi. Està prevista la fusió de conceptes a través d'un Centre d'Interpretació, que donarà una visió lúdica i didàctica dels tres Reis Mags.

Ibi ha firmat un conveni amb la Generalitat Valenciana per desenvolupar el projecte de tematització i posada en marxza de la Casa dels Reis Mags. L’import total és de 280.000€.

L’objectiu és oferir un espai màgic i representatiu de la tradició nadalenca i joguetera d’Ibi. Està prevista la fusió de conceptes a través d'un Centre d'Interpretació, que donarà una visió lúdica i didàctica dels tres Reis Mags; un Centre de Jocs, on tot el muntatge estarà pensat per a interactuar i jugar amb ell; una Central de Joguet d'Ibi, amb apartat dedicat a la importància del joguet en aquesta població. A més, es desenvoluparà la creació de la marca “Casa dels Reis Mags” com a producte de màrqueting exportable, genuí d'Ibi i a nivell nacional, que inclou el desenvolupament d'una imatge corporativa.

D'aquesta manera, es crea una proposta creativa que uneix edifici i contingut, creant un producte de màrqueting fortament vinculat a la producció joguetera d'Ibi i seguint un fil conductor que convide a somiar i jugar en un ambient màgic on xiquets i majors puguen capbussar-se. Per a aconseguir tot això, és necessari millorar les actuals instal·lacions així com realitzar noves, tant a l'interior com en l'exterior de l'edificació existent.

Per a al firma del Conveni  ha asssitit el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha subratllat a més que la iniciativa va més enllà del seu caràcter cultural, perquè enllaça amb la "potència enorme" de la indústria del joguet i de la seua capacitat innovadora. En aquest sentit, s'ha referit a les sinergies entre indústria, cultura i identitat i a la seua transformació en actiu turístic.

Puig ha aprofitat la visita a la localitat per a parlar amb l’alcalde, Rafael Serralta,  d’altres temes com el projecte museístic de la fàbrica Payà, o la sol·licitut que va a fer el municipi a l’IVACE per a desenvolupar 400.000m2 de sól industrial.