El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi i Alcoi demanen complir les normes i preparen un dispositiu de seguretat per a Setmana Santa

Alguns voluntaris d'Alcoi / Ajuntament

Les nostres comarques i els seus espais naturals són llocs que atrauen turisme a Setmana Santa. Ibi i, sobretot, Alcoi, comptaran amb distints plans per evitar, entre d'altres, aglomeracions poc recomanables per la situació sanitària derivada de la Covid-19.

A Alcoi, el principal objectiu del dispositiu de Policia, Protecció Civil, Ajuntament i altres entitats és controlar i limitar la pujada de vehicles al Parc Natural de la Font Roja, per evitar aglomeracions dels mateixos a la carretera i posar en perill als visitants del Parc en cas d’emergència. Cal destacar que Turisme Alacant Interior xifra l'ocupació hotelera en Setmana Santa per damunt del 90%.


Els visitants que pugen a peu o en bicicleta, no tindran cap problema en accedir a la Font Roja i també hi haurà un servei de 2 autobusos des del Cementeri Municipal els dies 2, 3, 4, i 5 d’abril. El preu del bus és d'1 euro i només es podrà pagar en targeta. Les eixides des de Cementeri seran a les 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 16:00, i 17:00 hores. Les eixides des del Parc de la Font Roja serà a les 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 16:30, 17:30 i 18:00 hores.


Altres paratges també controlats


A banda de la Font Roja, també hi haurà vigilància a altres llocs. Segons ha informat l'Ajuntament d'Alcoi, es vigilaran llocs com l’àrea recreativa Sant Antoni, la zona de l’Estepar, Canal i Polop.


Acif farà vigilància amb vehicle per la zona del Racó Bonaventura, Font del Quinzet, Font de la Salut, Naixement del Molinar, Serelles i Preventori, amb torns de matí i de vesprada. La Policia de la Generalitat "triplicarà la seua presència", segons un comunicat del consistori, en les zones recreatives i paratges naturals de l'interior de la Comunitat Valenciana.


En zona urbana, la Policia Local continuarà amb el mateix dispositiu que es va posar en marxa quan va tornar a obrir l’hostaleria, intensificant el control de l’aforament de l’interior dels locals d’hostaleria, així com el de les terrasses i veladors. Aquests controls es faran de forma aleatòria.


El regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre, sosté que "des del Govern d’Alcoi, volem insistir en el fet que cal tenir molta cura als nostres espais naturals i no devem deixar residus en aquests, ni fer foc, també recordar que la COVID no ha desaparegut, i devem evitar les aglomeracions, mantenir les distàncies i complir totes les mesures COVID-19 vigents actualment per part de la Generalitat i sobretot actuar amb Responsabilitat".


Ibi


El consistori iberut s'ha reunit amb els distints cossos de seguretat implicats en la vigilància de la Setmana Santa. La principal novetat és la incorporació de drons.


Aquests 'ajudants' de la Policia Local fan tasques de dissuasió d'actes vandàlics, botellots, prevenció d'incendis, recerca de persones... tant a la nit com en el dia.


El missatge de l'Ajuntament d'Ibi sobre la celebració de la Setmana Santa és clar: "En aquesta zona és molt comú disposar d'una casa de camp i la Setmana Santa és propícia a les reunions familiars i socials en el camp. No obstant això, perquè els contagis per la Covid-19 no tornen a augmentar en el municipi i garantir la seguretat dels veïns i veïnes d'Ibi, a més de continuar complint amb les mesures sanitàries establides, l'Ajuntament recomana evitar les casetes i recorda que les reunions socials en exteriors estan limitades a 4 persones i en interiors a convivents".