El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi instal·la desfibril·ladors en edificis públics

Desfibril·lador del Centre Social Polivalent / Ajuntament d'Ibi
També s'ha realitzat la formació necessària per al personal que va a dur a terme la utilització

L'àrea de Sanitat de l'Ajuntament d'Ibi ha instal·lat cinc desfibril·ladors en diversos edificis municipals amb gran afluència de públic i una unitat mòbil en un cotxe patrulla de la Policia Local. Les unitats s'han col·locat en el Poliesportiu Municipal, Centre Cultural Salvador Miró, Centre Social Polivalent i el Teatre Río. També s'ha realitzat la formació necessària amb classes formatives i tècniques per al personal que va a dur a terme la utilització d'aquestes unitats. 

D'acord amb la normativa de les Autoritats Sanitaries no es requereix tenir coneixements ni titulació sanitària previs per a la seua utilització. Es tracta de desfibril·ladors externs model Life Point que han sigut col·locats de forma estratègica. Segons María José Herrero, edil d'aquesta àrea, indica que "la idea és continuar col·locant aquests dispositius en més edificis. Després de l'engegada d'aquests cinc primers, ja hem establit contacte amb els set centres educatius i els tres instituts per a instal·lar més en aquests centres. Aquest mes de gener està previst que realitzen la formació en els centres escolars i col·locar aquestes deu unitats més".

A més, Herrero explica que "als centres escolars, volem reforçar la campanya que desenvolupem a la fi d'any sobre Reanimació Cardiopulmonar (RCP) en tots els col·legis i completar així la campanya de Formació Sanitària en Primer Auxilis. Després d'aquesta primera inversió pròxima als 20.000 euros, la nostra intenció és instal·lar més unitats en altres dependències municipals i centres susceptibles d'acollir gran afluència de gent".