El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi intensificarà els controls contra la Covid-19 per les festes privades i encontres socials de Tots Sants

Les mesures més restrictives a Muro i Ibi ja han començat a aplicar-se. Aquests són els municipis on la pandèmia està més descontrolada i és molt complicat seguir la traçabilitat dels casos de Covid-19. En l'actualització de dades oferida aquest mateix 30 d'octubre per conselleria, Muro suma 8 nous casos, i té 39 casos detectats en l'última quinzena. Ibi suma 21 nous casos i té 64 detectats recentment. Acord amb la població que té cada municipi, són xifres elevades perquè superen els 250 casos per cada 100.000 habitants detectats en els últims 14 dies. En el cas de Muro, aquesta xifra és de 419 casos, molt elevada. El pitjor de tot és que una persona ha mort a Alcoi, segons ha confirmat Sanitat.

Fonts de l'Ajuntament d'Ibi han confirmat a ARAMULTIMÈDIA que s'intensificaran els controls i la vigilància per evitar festes privades i encontres socials relacionats amb la no festa de Tots Sants.

Ibi reconeix que, abans de la implantació d'aquestes mesures aquest divendres 30 d'octubre, ja tenia algunes més restrictives. Un cas és la biblioteca municipal, ja que l'Ajuntament havia posat més restriccions fa 6 mesos que les que marca el protocol de la Generalitat. En les instal·lacions esportives succeeix el mateix.

Els que més estan notant les restriccions són els bars i restaurants, ja que l'Ajuntament permetia més ocupació que la que marca el protocol. L'Ajuntament d'Ibi assegura que estan portant tots els protocols de forma molt més escrupolosa i apel·len a la responsabilitat individual i col·lectiva. Des del consistori indiquen que la majoria dels casos tenen un origen social.