El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi ja és dels "Enfarinats"

Enfarinats / AM
La finalitat és benèfica, ja que es recapten fons per a l'Asil de Sant Joaquim

A les 10 h ha començat la batalla d'ous, farina i pólvora en aquest dia dels innocents. Els moments espectaculars d'aquesta tradició d'interés turístic autonòmic és en la Plaça de l'Església. Al migdia es signa la pau i de vesprada comença l'arreplegada de balladores per a començar amb el primer dia de danses. Serralta, si tot va bé, tornarà a ser alcalde el dijous 29 de desembre

A l'alcalde, Rafa Serralta, no li ha quedat més remei que deixar que governen per un dia. Des de primera hora del matí, els enfarinats han assaltat l'Ajuntament d'Ibi després de disputar-se el govern amb "l'oposició". Cal recordar que aquesta tradició, ja bicatenària, és benèfica i recapta fons per a l'Asil de Sant Joaquim. Els enfarinats ja han fet saber a l'alcalde i al poble d'Ibi quines són les seues condicions en un bàndol, on les principals condicions són que es talle el trànsit en els principals carrers del municipi jogueter, precaució dels assistents com a públic i cridar a la Policia Local en cas d'emergència.

A les 10 h ha començat la batalla d'ous, farina i pólvora en aquest dia dels innocents. Els moments espectaculars d'aquesta tradició d'interés turístic autonòmic és en la Plaça de l'Església. Al migdia se signa la pau i de vesprada comença l'arreplegada de balladores per a començar amb el primer dia de danses.

Aquest dia festiu, despreocupat i benèfic, finalitza a les 22:30 h amb el genuí "Ball del Virrei", el qual se celebra al pavelló del poliesportiu municipal. Mentre a la resta del territori se celebra el dia dels innocents, a Ibi s'omplin de farina. Serralta, si tot va bé, tornarà a ser alcalde el dijous 29 de desembre.