El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi rehabilita el conegut Molí de Paper amb més d'un milió d'euros

Visita al Molí de Paper / Ajuntament Ibi

Del milió d'euros, 489.225,00 euros venen de fons europeus.

Ibi ja compta amb un nou atractiu. Es tracta del Molí de Paper, que ha sigut rehabilitat per un cost d'1.088.334,49 euros (IVA inclòs). El Molí de Paper està encaminat a convertir-se en un centre d'interpretació del patrimoni de la localitat, donant a conéixer a iberudes i visitants dades sobre la seua biografia, la seua indústria i la seua riquesa cultural i natural, servint d'espai per a poder interpretar la història i la biodiversitat del lloc en el qual està enclavat. De l'import de la rehabilitació, la meitat ha sigut sufragada gràcies al Fons Europeus FEDER. Concretament ha estat 489.225,00 euros.

El renovat Molí de Paper podrà donar cabuda a nombroses activitats i usos, com és un Centre d'Interpretació del Patrimoni o un Museu Etnogràfic.

Arquitectònicament s'ha mantingut la fidelitat a l'original, la senzillesa i la llum. Entre les tasques realitzades es van trobar grafitis de 1900 amb un gran valor històric, industrial i social que s'han conservat i emmarcat per a la seua visualització. També s'han conservat, per exemple, rajoles decoratives que porten com a impremta el logo original del Molí de Paper.

Per a la realització de les obres, s'ha realitzat un rigorós estudi que ha permés recuperar aquest emblemàtic edifici de gran valor arquitectònic mediambiental, conferint-li la mateixa importància als espais interiors i als exteriors i conservant un gran nombre d'elements que estan recollits en el Pla Director, com ara: voltes, fornícules, ximeneres, fusteria, arcs de mur, mobiliari i rajoles. També s'ha mantingut la pedra de la façana.

L'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, al costat del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Santi Cózar; el tinent d'alcalde de Turisme, Rubén Barea, tècnics d'urbanisme i turisme de l'Ajuntament i mitjans de comunicació han visitat l'edifici acompanyats pel director d'obra, Fernando Cervantes, així com tècnics i responsables del desenvolupament de les obres i de l'empresa que ha dut a terme la rehabilitació.

El mateix alcalde destaca que “sempre hem dit que Ibi és l'entrada a l'interior d'Alacant, a la muntanya, a la qual des de la costa arribes en poc més de 30 minuts. Ara, continuem sent aquesta entrada però amb un edifici preciós que ens representa històricament, econòmica i social, situat en un lloc al qual mai ens cansem d'admirar i que volem que tothom gaudi. Ens sentim molt orgullosos d'aquesta recuperació i el valor que ofereix a Ibi és tremend”.