El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi obri quatre ponts tibetans per accedir a la Font Roja

Imatge de la via ferrada

També s’ha rehabilitat el ràpel del Barranc de les Raboses, que consta d’una longitud de 350 metres, un desnivell de 50 i una dificultat de V2 AO II.

Ara, a més dels accessos habituals, també es podrà arribar a la Font Roja travessant el Barranc de les Raboses, però amb “un mínim de coneixements”.

El parc natural de la Font Roja és un dels paratges més importants i rics en biodiversitat de les nostres comarques que és molt preuat per aquelles persones que necessiten estar en contacte amb la naturalesa per tal d’evadir-se del dia a dia, per gaudir de les impressionants vistes o, fins i tot, per a realitzar esports que, molta gent, qualificaria de “risc”.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Ibi ha inaugurat una via ferrada que permet arribar a la Font Roja travessant el Barranc de les Raboses amb l’ajuda, això sí, de passamans, esglaons, cables i quatre ponts tibetans. Aquest recorregut, de 290 metres i 40 minuts de duració estimada, ha estat catalogat amb una dificultat K1/K2.

 

I és que, en quant a seguretat, l’Ajuntament d’Ibi ha sigut molt clar. A més de “d’un mínim de coneixements tècnics” també es necessita una sèrie de materials imprescindibles per tal de realitzar el recorregut amb la màxima seguretat: casc, arnés, cap d’ancoratge amb dissipador i mosquetons, descensor i corda.

 

Una vegada superada la via ferrada, la gent podrà continuar per la PR-V26 (o baixada del Descasaor) per arribar a la Font Roja o, si encara tenen ganes de més aventura, fer un ràpel pel mateix llit del Barranc de les Raboses. En qualsevol cas, tota una experiència per a gaudir de l’esport i, sobretot, de la naturalesa que ens envolta.