El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi posa en valor el seu potencial industrial

L'Ajuntament publicita una campanya per a vendre les capacitats productives de les empreses iberudes

Midest de París, una de les fires de subcontratació més importants de totes les celebrades a Europa, ha sigut el lloc en el qual l'Ajuntament d'Ibi ha escenificat tot el que poden fer les seues empreses. 'Ibi, la gran fàbrica' ha sigut el lema utilitzat per a posar en marxa una forta campanya de comunicació per a presentar les virtuts  industrials de la localitat. L'objectiu del projecte és atraure inversors i clients a la seua gran diversitat d'empreses i potenciar la marca industrial d'Ibi tant a nivell nacional com internacional.

Midest de París, una de les fires de subcontratació més importants de totes les celebrades a Europa, ha sigut el lloc en el qual l'Ajuntament d'Ibi ha escenificat tot el que poden fer les seues empreses. 'Ibi, la gran fàbrica' ha sigut el lema utilitzat per a posar en marxa una forta campanya de comunicació per a presentar les virtuts industrials de la localitat. L'objectiu del projecte és atraure inversors i clients a la seua gran diversitat d'empreses i potenciar la marca industrial d'Ibi tant a nivell nacional com internacional.

Les empreses d'Ibi ofereixen unes dades molt significatives. La facturació està propera als 1.000 milions d'euros, amb més de 550 empreses que exporten a més de 100 països i que donen treball a més de 6.000 persones. El seu enorme polígon industrial en creixement amb més de 2.500.000 m² i la perfecta diversificació del seu teixit industrial que està present en, pràcticament, tots els sectors econòmics.  A més, cal recordar que estan pendents de desenvolupar altre milió de metres quadrats, dels quals vora la meitat serien demanats una vegada es superaren els tràmits pendents. 

El missatge de "alguna vegada en la teua vida has consumit un producte fabricat a Ibi" resumeix perfectament la filosofia d'aquesta campanya que ha donat començament avui i que està basada en tres accions: la presència amb d'expositor propi, denominat 'La gran fàbrica', en la fira Midest de París, l'inici de la campanya audiovisual amb un vídeo corporatiu traduït en anglès i francès, i la presentació dels quaderns de venda, disponibles tant en castellà com també en anglès. Al respecte, s'han imprés 10.000 exemplars del quadern de vendes, que s'han començat a distribuir en la fira de subcontractació de la capital francesa. 

El regidor d'Indústria de l'Ajuntament d'Ibi, Nicolás Martínez, així com el president de l'Associació d'Empresaris d'Ibi i Comarca (IBIAE), Pedro Prieto, han visitat Midest per tal de recolzar la campanya a París. A l'expositor també hi havien catàlegs de diferents empreses de la vila que constaten el valor industrial i empresarial d'Ibi. Els empresaris iberuts han sabut adaptar-se als escenaris econòmics i diversificar la seua activitat. El joguet fa temps que deixà de ser una prioritat, però aprofitaren les seues capacitats productives per a explorar nous sectors amb un excel·lent resultat, tal i com demostren les xifres anteriorment esmentades. 

Escrit per Raül Pina