El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi rebrà més de 41.000 euros per fomentar activitats extraescolars als centres educatius

Carteleria Covid-19 als centres educatius / Aj. Ibi

La Conselleria d'Educació és qui ha d'aportar aquesta ajuda. La prioritat és potenciar activitats a l'aire lliure.

L'Ajuntament d'Ibi espera rebre 41.319,17 euros per tal de destinar-los als centres educatius. El motiu és facilitar l'organització d'activitats extraescolars per a joves de 3 a 18 anys als diferents col·legis. L'objectiu d'aquestes activitats extraescolars és compensar els efectes negatius del confinament causat per la Covid-19.

La Conselleria d'Educació és qui ha d'aportar aquesta ajuda. Nuria Guillem, regidora d'Educació de la vila joguetera, s'ha reunit amb els centres educatius per escoltar les seues necessitats. Hi ha molts xiquets que necessiten tindre aquestes activitats extraescolars, inclús, en cap de setmana, presencial o en línia. La prioritat és potenciar activitats a l'aire lliure.

Les activitats que hagen de realitzar-se dins d'una aula com, per exemple, tallers d'animació lectora o escacs, es realitzaran amb les mesures higièniques adaptades a la Covid-19. Cada centre podrà triar quines activitats realitzar i per a quins nivells.

Ja que les activitats esportives no estan, de moment, permeses en els centres, Ajuntament, professorat i famílies han subratllat la importància d'organitzar, paral·lelament, activitats que impliquen que els xiquets i les xiquetes tinguen algun tipus d'activitat física i moviment. A més, es realitzaran xarrades informatives i de conscienciació sobre la prevenció d'activitats de risc, com puga ser el tabaquisme, en format en línia i sempre recolzades per un expert.

Quant al reforç acadèmic que es vol implantar, aquest es dirigirà a tot l'alumnat que necessite reforç en una àrea, independentment de la seua situació socioeconòmica, oferint a tots la mateixa possibilitat. Alguna cosa que estarà reglat pel mateix centre escolar, que serà l'encarregat de valorar la situació individual.