El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi reconeixerà la tasca dels germans Asensi en l'acte institucional del 6 de gener

Miquel i Àngel Asensi / Juanmi Salvador
El motiu és la seua dedicació per estudiar i difondre el fet lingüístic i per mantindre vives les tradicions iberudes

El pròxim 6 de gener Àngel i Miquel Asensi rebran el premi extraordinari que atorga l'Ajuntament d'Ibi en l'acte institucional del Teatre Río. Així ho va anunciar l'alcalde de la vila, Rafa Serralta, durant la presentació del libres de les festes d'hivern sota el títol Enfarina't, el qual coordinen els dos periodistes i germans d'Ibi.

El pròxim 6 de gener Àngel i Miquel Asensi rebran el premi extraordinari que atorga l'Ajuntament d'Ibi en l'acte institucional del Teatre Río. Així ho va anunciar l'alcalde de la vila, Rafa Serralta, durant la presentació del llibre de les festes d'hivern sota el títol Enfarina't, el qual coordinen els dos periodistes i germans d'Ibi.

Aquest guardó està motivat per la dedicació per estudiar i difondre la nostra llengua, el fet lingüístic i per mantindre vives les tradicions de la vila joguetera. 'Els bessons', tal i com se'ls coneix de forma carinyosa i popular a Ibi, expliquen que volen "donar les gràcies a la corporació municipal per aquesta distinció, que ens ompli de goig. I volem recordar a totes les persones que col.laboren en cada llibre que escribim, ja que tots formem un gran equip. Per tant, este premi també és vostre".

Cal recordar que tots dos han escrits diversos llibres de les tradicions d'Ibi i, a més, d'altres que recuperen i recorden paraules habituals del valencià que es parla a la localitat de la Foia de Castalla. 

Escrit per Raül Pina