El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi redueix l'atur en quasi un 11 per cent

Oficina del SERVEF d'Ibi / RP
Les dades indiquen que ha passat de 2.412 a 2.147 aturats en l'últim any

El múscul industrial d'Ibi ha quedat patent una vegada més en les dades de l'atur després de tancar l'any. Si al conclure 2016 Ibi tenia 2.412 aturats, ara eixes xifres han quedat reduïdes a 2.147. Això significa un 10,99 per cent menys als darrers dotze mesos. Al llarg de les darreres dècades les empreses iberudes han sabut diversificar la seua producció cap altres escenaris que no foren el joguet i ara fabriquen productes per a qualsevol sector.

El múscul industrial d'Ibi ha quedat patent una vegada més en les dades de l'atur després de tancar l'any. Si al conclure 2016 Ibi tenia 2.412 aturats, ara eixes xifres han quedat reduïdes a 2.147. Això significa un 10,99 per cent menys als darrers dotze mesos. Al llarg de les últimes dècades les empreses iberudes han sabut diversificar la seua producció cap altres escenaris que no foren el joguet i ara fabriquen productes per a qualsevol sector. 

Si comparem dades de l'època de crisi, Ibi al 2012 tenia 3.438 persones aturades i la tasa superava el 35 per cent. Les empreses recuperen poc a poc el to i augmenten les seues produccions. Un lustre després vora 1.300 han abandonat les llistes del SERVEF. 

Per a Héctor Torrente, director de l'Associació d'Empresaris d'Ibi i Comarca (IBIAE), "és una gran notícia". "Aquestes dades reflecteixen la percepció que tenim al llarg dels últims 12 mesos. Creiem que aquesta serà la tendència en 2018. La indústria és el pulmó econòmic d'Ibi. Ens agradaria que en la següent fasse els contractes milloraran i amb més continuïtat en el temps", destaca. 

D'altra banda, també cal subratllar les dades positives d'Alcoi. De les grans ciutats de la província d'Alacant, és la quarta on més es va reduir en termes relatius la desocupació amb un 8,29 per cent i 5.419 persones en l'atur. 

Escrit per Raül Pina