El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi repara la xarxa d'aigua de l'avinguda de la Pau amb 131.000 euros de Diputació

Avinguda de la Pau d'Ibi. Imatge del Google Maps

Està previst que les obres comencen el mes de març i duren aproximadament dos mesos. És un dels carrers principals del municipi on hi ha vivendes de més de 50 anys, amb problemes de pressió o avaries en la xarxa d'aigua.

L'avinguda de la Pau d'Ibi és una de les arteries municipals del municipi, que connecta el centre de la ciutat amb la carretera de Castalla. Algunes de les vivendes de la zona tenen més de 50 anys, i segons expliquen des del consistori iberut, a la zona es produeixen avaries que afecten el cabal i la pressió en els edificis més alts. "Malgrat les actuacions puntuals que s'han realitzat, ara per ara la xarxa presenta deficiències pel que fa al disseny i materials", expliquen des de l'Ajuntament.

Així, el diputat de cicle hídric i aigua, Francisco Sáez, i l'alcalde d'Ibi Rafa Serralta ja han signat l'acta de replantejament que permet donar inici a les obres, que està previst comencen en març i duraran dos mesos. El pressupost de licitació és de 131.000 euros IVA inclòs, finançat totalment per la Diputació d'Alacant. L'alcalde d'Ibi Rafa Serralta diu que es tracta "d'un important projecte que millorarà la qualitat de vida de molts iberuts. Aquesta avinguda alberga moltes vivendes que, per l'antiguitat de la construcció, registren problemes amb la xarxa d'aigua potable".

El diputat de cicle hídric i aigua, Francisco Sáez, i l'alcalde d'Ibi Rafa Serralta, abans de la firma de l'acta.

obres s'iniciaran en la vorera dreta entre el carrer Tomás Pico i el carrer Castalla; i en la vorera esquerra en el tram entre plaça de la Constitució i l'avinguda de Juan Carlos. Es reposarà tota la xarxa amb tubs de fundició dúctil de 100 mil·límetres de diàmetre. Els actuals són de fibrociment o de polietilens, i en la majoria dels casos de diàmetres inferiors. També es faran noves connexions a les vivendes.

Les obres permetran també actuar en les voreres, molt deteriorades. 335 metres de voreres passaran a ser voreres accessibles, amb un ample de 120 centímetres. I també se substituirà 17 punts d'enllumenat públic, amb una nova canalització.