El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi ret homenatge a persones i col·lectius locals amb un "paper primordial" al municipi

Foto de família amb tots els premiats en l'acte institucional del 6 de gener a Ibi

Joan Josep Sarrió, Bernardo Guillem i Pilar Giner són les persones que han rebut aquest reconeixement. Pel que fa a empreses o col·lectius, tenim al Grup Bornay i el Club de Rol AMINOAËL. També José Ferri ha rebut aquest reconeixement a títol pòstum

Com ja és tradicional, aquest 6 de gener l'Ajuntament d'Ibi ha reconegut en un acte oficial a aquelles persones i col·lectius, tant de l'àmbit esportiu, cultural o social, que d'una manera o una altra han tingut un paper primordial en el municipi. Són reconeixements que s'atorguen després que tots els grups polítics arriben a un acord i els aproven per unanimitat. És el màxim reconeixement local, i enguany han sigut els següents:

Joan Josep Sarrió ha rebut el reconeixement a la seua trajectòria professional, per la seua defensa del Medi Ambient i la divulgació del nostre entorn natural des del Centre Excursionista Amics de les Muntanyes.

El Grup Bornay rep el reconeixement a la trajectòria empresarial, "per la seua excel·lència i qualitat empresarial", pels seus 50 anys d'experiència i presència als principals mercats, "és un vertader exemple de desenvolupament i creixement per a la nostra indústria".

I el reconeixement a la trajectòria cultural és per a Bernardo Guillem, "per l'amor i estima amb què tracta tot el relacionat amb aquesta localitat". Guillem compta amb 8 llibres publicats on "sempre aconsegueix arribar al lector, contagiant el seu entusiasme pel passat, la cultura i les tradicions d'Ibi".

Després està el premi solidari, a Pilar Giner, com a presidenta de la Protectora d'Animals d'Ibi, "pel seu caràcter solidari, altruista i lluitador". El premi associacionisme és per al Club de Rol AMINOAËL, per oferir alternatives d'oci saludable als joves d'Ibi, "activitats que suposen espais de socialització informals que afavoreixen els valors, actituds i recursos personals positius en la joventut".

I per últim, la menció especial a títol pòstum és per a José Ferri, assassinat per la banda terrorista d'ETA el 22 d'agost de 1988. "Amb motiu del 30 aniversari d'aquest dolorós episodi que va marcar i continua marcant la història d'Ibi i d'Espanya, volem retre homenatge a aquest heroi que, malgrat l'amenaça terrorista, va exposar la seua vida, un dia darrere de l'altre, perquè la llibertat i la pau prevaldran".

A banda d'aquests reconeixements especials, l'acte institucional del 6 de gener a Ibi també serveix per a lliurar els premis a l'Excel·lència Educativa a 8 estudiants dels centres locals: Nadia Grosso Abad, Marina López Mellado, Lucía Alcaraz Muñoz, Carla Exposito Gázquez, Aitana Romero Manzaneda, Celia Grande Serrano, Laura Bernabeu Menor, i Marta Rosa Angulo Antolí. 

També s'han lliurat els premis del 27 concurs d'aparadors, el segon certament d'arranjaments a les façanes, i el premi de fotografia Vila d'Ibi.