El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi sí que celebrarà l'Entrada, però diumenge

Moros i Cristians Ibi / Gil Ortuño

El canvi de la programació i dels actes fa necessari seleccionar solament els esdeveniments més importants de les festes per tal d'ajustar-se al nou programa.

La gota freda que estem sofrint aquesta setmana ha provocat molts canvis en la programació de les festes de Moros i Cristians d'Ibi, deixant de costat molts actes.

Durant aquest dijous 11, la Comissió de Comparses de les festes de Moros i Cristians d'Ibi s'ha reunit per tal d'analitzar les previsions de pluja que tindrem durant tot el cap de setmana. A causa de les males previsions de pluja i tempesta, s'ha decidit que els desfiles de l'Entrada que anaven a tindre lloc aquest divendres 13, es traslladaran al diumenge 15. Açò suposa un canvi en els horaris i els actes previstos, arribant al punt de seleccionar solament els esdeveniments més importants de les festes per tal d'ajustar-se al nou programa.

Des de la Comissió i l'Ajuntament d'Ibi també analitzaren la possibilitat de portar les festes a la setmana vinent, però l'organització amb les bandes de música i altres aspectes han fet que siga impossible aquesta opció, per la qual cosa s'ha decidit que la celebració es farà aquesta setmana a pesar del mal temps.

Divendres 13 de setembre

El divendres començaríem de bon matí, amb la Diana Festera a les 8 h, i la Missa del Fester a les 11.30 h, seguidament l'Entrada del Contraban.

A la vesprada, a partir de les 17 h, l'Entrada Infantil; a les 20.30 h l'Alardo, i en finalitzar, l'Ambaixada Mora.

Dissabte 14 de setembre

A les 06.30 h començarem amb la Guerrilla, i darrere d'aquest acte tindrà lloc l'Ambaixada Cristiana. A les 11.30 h la Missa Major.

A pesar del risc de pluja, es té previst celebrar l'Ofrena de Flors a les 17.30 h, i la Processó a la Patrona, a les 21 h. Però en el cas que per culpa de l'oratge siga impossible la celebració de la processó, aquesta es realitzarà el diumenge.

Diumenge 15 de setembre

I per a l'últim dia han deixat un dels moments més especials de la festa de Moros i Cristians d'Ibi. Per una part, l'Entrada Cristiana, la qual començarà a partir de les 10 h, mentre que l'Entrada Mora a les 16 h. Una vegada que finalitze aquesta última, s'iniciarà la Reconquesta del Castell, colofó final per a les festes de Moros i Cristians.