El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi tanca l'entrada de vehicles al Barranc dels Molins

Accés al Barranc dels Molins. Imatge facilitada per l'Ajuntament d'Ibi

Des d'aquest 19 de desembre està prohibit estacionar i circular per la zona de preparc de la Font Roja en Ibi. La mesura es pren davant la gran quantitat de vehicles que aparcaven allí, i per tal d'evitar molèsties als senderistes o dificultats als equips d'emergències.

L'accés natural al parc de la Font Roja des d'Ibi es troba en el Barranc dels Molins, una zona molt freqüentada per senderistes i amants de la natura. Però també per vehicles. És un punt sense eixida on aprofiten per a aparcar, i el nombre de vehicles ha anat incrementant-se en el temps fins a suposar un problema de seguretat. Perquè, segons expliquen des del consistori iberut, "genera molèsties als senderistes i dificulta les tasques de rescat en cas d'emergència".

Des del Departament de Medi Ambient asseguren que la decisió s'ha rumiat molt, s'ha exposat en el Consell de Medi Ambient i debatut amb els responsables del parc natural; i al final s'ha optat per tancar el pas a vehicles en la zona, excepte vehicles autoritzats i veïns. Es posarà cartelleria informativa i pilons per evitar el pas, així com informació dels senders que per allí passen.

L'Ajuntament recorda que hi ha zones properes on es pot aparcar per arribar fins al Barranc dels Molins, com en l'antiga pescateria de l'avinguda Riu les Caixes, en el parc de les Hortes per a anar pel llavador, o enfront de l'empresa CLR.