El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi vol donar una solució a la situació de “col·lapse” de l’Ajuntament a causa de la “reduïda plantilla”

Plenari extraordinari / Aj. Ibi

PP i VOX, en contra

L’Ajuntament d’Ibi ha aprovat un pla de xoc per “superar el col·lapse” que sofreixen les arques municipals. La principal raó que dona l’actual govern és la “reduïda plantilla” municipal. Cal destacar que aquesta proposta no ha sigut acceptada per PP i VOX que han votat en contra al plenari extraordinari celebrat aquest 16 de novembre.

Aquest pla de xoc està, segons l'Ajuntament, “consensuat per l'equip de govern i els treballadors de l'Ajuntament, per mediació dels sindicats, i sotmés a la valoració de tots els grups polítics”.

L'alcalde d'Ibi, Sergio Carrasco, argumenta que “aquest pla de xoc conté nou objectius comuns de regidors i treballadors, com per exemple, vista la reduïda plantilla amb la qual es compta, externalitzar els treballs de tancament comptable de l'exercici 2022 i 2023, així com elaboració i aprovació del Pressupost de l'exercici 2024, desbloquejant definitivament la situació econòmica de l'Ajuntament, o iniciar els mecanismes oportuns (bosses, concursos oposició, consolidació...) per a contractar el personal necessari, acabant també amb el problema de la reduïda plantilla municipal”.

Per a la Portaveu del Grup Socialista, Nuria Pina, “en el ple de hui, tots els regidors han tingut l'oportunitat de triar estar del costat de les solucions per als treballadors i el poble d'Ibi o , per contra, de manifestar clarament la seua intenció de posar bastons a les rodes. Per desgràcia, aquest ha sigut el camí emprés per PP i VOX, que han decidit no donar suport a aquestes propostes d'acció al no votar a favor la moció”.

“Les solucions a aquesta situació només poden aconseguir-se amb el treball conjunt de tots. Ara ja sabem qui som “tots” i els qui s'autoexclouen” - sentència Pina.