El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi, Xixona i Cocentaina, els municipis que més utilitzen l'ecoparc mòbil del Consorci Terra

Escolars en l'ecoparc mòbil / Consorci TERRA

Dels quasi 9.000 quilos de residus, uns 2.600 quilos seran d'aparells elèctrics

L'ecoparc mòbil del Consorci de Residus TERRA va estar operatiu de setembre a desembre de 2020. En aquest període de temps, reduït a causa de la pandèmia, prop de 1.000 persones han acudit a l'ecoparc per depositar 9.000 quilograms de residus. A banda, cal afegir que 680 escolars han realitzat activitats d'educació ambientals.

Els residus que més s'han depositat a l'Ecoparc mòbil són 2.600 quilos d'aparells elèctrics, 1.608 de tèxtil i 1.502 quilograms de monitors d'ordinadors i televisors. També s'han depositat residus plàstics, piles, metalls, mobles i peces de la llar i distints tipus d'olis. Tots aquests residus s'han depositat del 21 de setembre al 30 de desembre.

El Consorci TERRA engloba a 37 municipis de L'Alcoià, El Comtat i l'Alacantí, la Generalitat i la Diputació d'Alacant. Altre aspecte destacat ha sigut la visita de 680 escolars de totes les etapes educatives a l'ecoparc mòbil, potenciant així l'educació ambiental dels més menuts, els qui han pogut conéixer de primera mà la importància de reciclar correctament els residus que es generen en la llar i que no van als contenidors tradicionals de paper/cartó, envasos i vidre.

La presidenta del Consorci Terra i alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha destacat també com una dada rellevant que “el pes mitjà de residus recollits per jornada s'ha triplicat pràcticament respecte a 2019, passant d'una mitjana de 59 quilos per dia a 149 quilos en 2020”. També el nombre mitjà d'aportacions per jornada ha crescut de manera exponencial en molts municipis respecte a 2019, com és el cas d'Ibi (39), Sant Joan d'Alacant (53), Xixona (78), Cocentaina (26), Agost (31), Aigües (40), Busot (33) Tibi (26) i La Torre de les Maçanes (64).

Està previst que l'ecoparc mòbil del consorci torne a estar en funcionament el febrer de 2021 i fins a finals de maig, amb un total de 77 jornades en les quals es recorreran de nous els municipis consorciats per a facilitar el reciclatge dels residus especials a tots els habitants de les diferents poblacions.