El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

IBIAE buscarà solucions a les "deficiències" del Poligon I de Castalla

Reunió amb l'empresariat / IBIAE

Depsrés de recepcionar el poligon, l'objectiu és optar a les ajudes de millora i modernització de sòl industrial d'Economia

El polígon industrial I de Castalla encara no està recepcionat pel consistori de Castalla. A petició de l'empresariat, IBIAE serà l'entitat que gestione i medie per solucionar "una qüestió que porta molts anys paralitzada". En el comunicat d'IBIAE es pot llegir que "és un polígon sense fanals, pràcticament no compta amb voreres, algunes torres de tensió es troben a les portes de les mateixes empreses, etc".

IBIAE realitzarà les accions oportunes per a obtindre un document de l'Ajuntament de Castalla on conste de manera detallada quines són les actuacions que cal executar i sol·licitar diferents pressupostos per a concretar-les. Aquest serà un pas més per a millorar i facilitar la recepció a l'ajuntament.

El Polígon I és una de les "grans inquietuds" del teixit empresarial de Castalla. Davant la situació extraordinària, i davant la petició de l'empresariat local, IBIAE efectua la labor de gestió i mediació per a solucionar una qüestió que porta molts anys paralitzada. Durant el mes de març IBIAE va realitzar una comprovació de l'estat del Polígon I, corroborant les "manifestacions plasmades en l'informe de deficiències d'aquesta zona industrial de Castalla".

L'organització s'ha reunit amb empresaris per tal d'abordar distints temes. Al llarg de la trobada, IBIAE ha informat els propietaris de les gestions realitzades amb l'alcalde, Antonio Bernabeu, i amb el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent. Així mateix, els assistents han acordat que l'Associació d'Empresaris Foia de Castalla treballe en diferents accions i canalitze tots els tràmits que es portaran a terme. D'aquesta forma, IBIAE escometrà les accions oportunes per a obtindre un document de l'Ajuntament de Castalla on conste de manera detallada quines són les actuacions que cal executar i sol·licitar diferents pressupostos per a concretar-les. També IBIAE contactarà amb tots els propietaris per a obtindre el certificat de les finques de les quals són titulars i repartir el percentatge de participació de cadascun d'ells en el polígon.

Una vegada complides les actuacions requerides, i el Polígon I estiga recepcionat per l'Ajuntament de Castalla, serà el moment d'optar a les ajudes de millora i modernització de sòl industrial de la Conselleria d'Economia Sostenible que ja han aprofitat altres polígons castelluts i municipis de la comarca com Ibi i Onil.