El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Igualtat impulsa una jornada de formació sobre autoestima i empoderament dedicat a les Dones

Melisa Ruiz i Natàlia Enguix a la jornada

La xarrada tenia lloc a l’Alberg Perú i va estar impartit per Melisa Ruiz, experta en polítiques d'igualtat i intel·ligència emocional.

El passat cap de setmana, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent organitzava a l’Alberg Perú una jornada de formació sobre autoestima i empoderament, adreçada a les components del Consell de les Dones.

A la jornada van assistir més de 20 representats de diferents entitats de la ciutat i dones a títol individual que formen part del Consell de les Dones. Entre les entitats i associacions participants van estar la Plataforma Feminista, l’associació Gira-sols Morats i representants de diversos partits polítics.

La xarrada, presentada per la regidora Natàlia Enguix, va estar impartida per Melisa Ruiz, experta en polítiques d'igualtat i intel·ligència emocional. L’objectiu era crear un espai on compartir experiències vitals, a més de revaloritzar l’univers femení i allò vinculat al mateix. Per aconseguir-ho, va ser necessari el taller titulat “I ara jo: autoestima i empoderament femení” que s’impartia en dues sessions de dues hores.

El taller es plantejava com un lloc on les experiències viscudes des de la infància pogueren ser reviscudes com a connexions comunes amb les altres, explicava Melisa Ruiz. La idea era aconseguir detectar alguns dels mecanismes patriarcals que operen en la ment de les dones per a posar en marxa recursos propis que impliquen salut mental, emocional i corporal per a ser autònomes.