El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Impuls a les polítiques juvenils amb la figura dels corresponsals

Els municipis de l'Alcoià i el Comtat disposaran a partir d'aquest 2020 d'un nou nexe d'unió per tal d'apropar l'administració als jóvens. Es tracta de la figura dels corresponsals juvenils, persones d'entre 12 a 20 anys que de manera voluntària es dedicaran a informar els seus congèneres sobre ofertes d'estudi, activitats per a jóvens...

La convocatòria per a 2020 ha sigut llançada des dels serveis municipals de Joventut d'Alcoi, Banyeres, Cocentaina, Ibi, Muro i Tibi, en companyia de la resta de municipis que conformen la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat. Els jóvens que vulguen convertir-se en corresponsals tenen temps fins al 6 de març per a presentar les sol·licituds als diferents CIAJ (Centre d'Informació i Animació Juvenil) de les nostres comarques.

Els corresponsals s'encarregaran de gestionar els Punts d'Informació Juvenil en centres de secundària, d'estudis postobligatoris i entitats amb presència juvenil. María Baca, regidora de Joventut de l'Ajuntament d'Alcoi, destaca l'objectiu dual d'aquest projecte de descentralització informativa: d'una banda "apropar la informació que elaboren els departaments als llocs de trànsit de joves", i de l'altra "obtenir informació d'activitats que s'organitzen per part dels joves".