El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Inaugurada una Fira Andalusa de 4 dies a Alcoi

Toni Francés, Miguel Conde i Raül Llopis amb representació de la Casa d'Andalusia / R. Lledó
Ja hi ha començat i hi haurà activitats fins al diumenge 17 de juny

La Fira Andalusa d'Alcoi ja ha obert les seues portes al recinte de les aules verdes. Després de tallar la cinta que ha inaugurat la fira, s'ha procedit a la tradicional encesa de llums. Es tracta d'una de les edicions més llargues, ja que durarà 4 dies. El motiu és que "els hostalers van demanar obrir també el dijous per intentar aprofitar més temps i arrancar ja el divendres de matí", segons ha confirmat el regidor de Cultura i Festes, Raül Llopis

La Fira Andalusa d'Alcoi ja ha obert les seues portes al recinte de les aules verdes. Després de tallar la cinta que ha inaugurat la fira, s'ha procedit a la tradicional encesa de llums. Tot ho podeu veure al vídeo en directe que hem gravat al facebook d'ARAMULTIMÈDIA. Es tracta d'una de les edicions més llargues, ja que durarà 4 dies. El motiu és que "els hostalers van demanar obrir també el dijous per intentar aprofitar més temps i arrancar ja el divendres de matí", segons ha confirmat el regidor de Cultura i Festes, Raül Llopis.

L'esdeveniment s'ha endarrerit respecte a altres anys i "pareix que hi han encertat", segons ha apuntat Miguel Conde, president de la Casa d'Andalusia d'Alcoi durant la inauguració, ja que la previsió de l'oratge acompanya. Tant Ajuntament com la Casa d'Andalusia, que són principals organitzadors, tenen unes bones expectatives i esperen que estiga de gom a gom durant els 4 dies.

El consistori no només vol quantitat de gent, sinó també qualitat; i ha intentat que "en el moment de màxima afluència, la gent puga estar còmoda".

Aquest divendres 15, la Fira s'obrirà a les 12 h per al públic en general, encara que la primera de les actuacions serà a les 19 h. a càrrec del grup 'Alma Flamenca' de la Casa d'Andalusia i 'Danzas Al-Azraq'. Una de les novetats d'aquesta edició serà la instal·lació d'una pantalla gegant per veure el primer partit d'Espanya en el Mundial de futbol davant Portugal a les 20 h. El dissabte 16 i diumenge 17 de juny el programa està atapeït d'exhibicions de cavalls, actuació de ball, de música i flamenc.

Sense representació de la Comunitat d'Andalusia

En aquesta cinquena edició de la Fira Andalusa d'Alcoi no hi haurà representació de la Comunitat Autònoma d'Andalusia. Miguel Conde atribueix aquest fet al poc temps que hi han tingut per preparar-ho.

Per la seua banda, Raül Llopis ha indicat que "han intentat contactar en la Diputació de Còrdova, però no han aconseguit que vinga la suficient gent per muntar un stand durant els 4 dies". Encara que no hi ha representació des del sud d'Espanya, hi haurà grups de ball que vindran de fora d'Alcoi, concretament de Sant Vicent del Raspeig i d'Albaida.