El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Increment del IPC en la Comunitat Valenciana

L’IPC (Índex de Preus al Consum) és una mesura estadística de l’evolució dels preus dels béns i serveis que consumeix la població resident en habitatges familiars en Espanya. El conjunt de béns i serveis, que conformen aquesta cistella de la compra, s’obtenen bàsicament del consum de les famílies i la importància de cadascun d’aquests.

La taxa de variació anual del IPC en la Comunitat Valenciana en abril de 2019 ha sigut del 1,4% d’acord amb les dades extretes de l’Institut Nacional d’Estadística. Aquesta variació representa un increment de una dècima més que el mes passat. És més, cal destacar que la variació mensual del IPC (Índex de Preus al Consum) ha sigut del 1,1%, decretant una inflació acumulada en 2019 del 0,4%. Aquesta pujada generalitzada de preus es deguda a diferents increments en els preus dels béns i serveis que conformen la cistella de l’IPC.

Cal destacar la baixada en els preus de les begudes alcohòliques i el tabac del     -0,2%, amb una variació interanual del 0,1%. Aquest resultat contrasta amb la pujada del preu de la vestimenta i el calçat, una pujada del 13,1% fins aplegar a situar-se en una taxa de variació interanual del 0,1% d’acord amb l’INE (Institut Nacional d’Estadística).