El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Inditex preveu el tancament de tres tendes a Alcoi

CCOO de les Comarques Centrals reclama participar de les negociacions amb Inditex per saber els termes concrets del tancament de les 3 tendes d'Alcoi.

Zara, Lefties i Massimo Dutti tancarien les portes el pròxim 31 de gener, segons la intenció d'Inditex. L'operació afecta 40 llocs de treball a la ciutat, i CCOO també es mostra preocupat per a les conseqüències comercials a Alcoi, ja que aquestes tendes atrauen clients de totes les comarques.

Inditex ja ha anunciat el tancament de 1.200 tendes a tot el món, 300 d'elles a Espanya. En part, per la reducció de beneficis en el primer trimestre, però ara que en els últims dos trimestres s'han recuperat, asseguren que es tracta per una nova estratègia per a potenciar la venda en línia.

Siga com siga, l'operació afecta Alcoi. El pla d'Inditex inclou el tancament de tres tendes a la ciutat: Lefties a la Rosaleda, i Zara i Massimo Dutti al Centre Comercial. Els treballadors han rebut avís que el tancament es produiria el pròxim 31 de gener. Entre les tendes, es vorien afectats 40 llocs de treball

CCOO ha mostrat ja la seua preocupació. El sindicat en l'àmbit nacional negocia en Inditex per a reubicar als treballadors en lloc d'acomiadar-los, però Manuela Pascual, secretària general de CCOO a les Comarques Centrals, explica que el personal d'aquestes tendes són en gran majoria dones amb càrregues familiars i amb problemes per a desplaçar-se si l'opció és la mobilitat. Pascual diu a més que el tancament d'aquestes tres tendes tindria conseqüències perjudicials per al comerç d'Alcoi, ja que són les que atrauen molts compradors de les comarques. També el sector de l'Hostaleria de l'Alameda s'ha mostrat preocupat perquè asseguren que part de la clientela de pas són compradors d'aquestes tendes. 

Des de CCOO expliquen que estan en comunicació amb la delegació de Madrid perquè volen participar de les negociacions amb Inditex i assabentar-se dels termes en què es negocia el tancament concret de les tendes d'Alcoi.

Actualment Inditex compta amb 6 tendes a Alcoi: Zara, Massimo Dutti. Pull&Bear i Oisho al Centre Comercial; Lefties a la Rosaleda; i Stradivarius a l'Alameda. Fa un temps ja va tancar Bershka.