El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Industri.ART, un bon aparador per als artistes quan no hi ha exposicions

Artistes / AM

Segons les xifres facilitades per Raül Llopis, regidor de Cultura, hi ha 65 artistes registrats a la plataforma i 125 a la base de dades. Cal destacar que es poden consultar més de 800 obres de tot tipus

La Covid-19 també ha condicionat l'obra i la rutina dels artistes de les nostres comarques. L'Ajuntament d'Alcoi ha volgut recolzar-los i facilitar la seua tasca, creant Industri.ART. Es tracta d'una plataforma web que mostra l'obra dels artistes i també incentiva a la compra d'obres. És una eina molt adient quan és complicat fer exposicions presencials. ARAMULTIMÈDIA ha volgut parlar amb alguns dels artistes que formen part d'Industri.ART.

Segons les xifres facilitades per Raül Llopis, regidor de Cultura, hi ha 65 artistes registrats a la plataforma i 125 a la base de dades. Cal destacar que es poden consultar més de 800 obres de tot tipus, des d'obra gràfica, fotografia, disseny gràfic, variades tècniques de pintura, etc. Sens dubte, la plataforma va cada vegada a més.

Raül Llopis “espera que siga una font de consulta de tota la ciutadania”. La plataforma va nàixer en la pandèmia "gràcies a la col·laboració de tots els artistes". Anima a tothom a accedir a la web perquè és "molt intuïtiva" i es poden comprar les seues obres. L'edil indica que els artistes "estan contents" amb la iniciativa.

5 artistes conten la seua experiència amb Industri.ART

Els artistes que formen part de la nova plataforma web, impulsada per Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, estan satisfets amb la iniciativa.

Un d'ells és Ximo Canet, un artista amb més de 30 anys de trajectòria que elabora pintures amb productes naturals com especies. També centra la seua obra en crear monotips amb una tècnica oriental, molt antiga, basada en oli i aigua.


Canet indica que "és molt bona idea que des d'un espai públic s'incentive la venda d'obres" i afirma que amb la web s'obri la porta a "un mercat internacional".


Altra artista que ha apostat per Industri.ART és Rosa Ripoll, coneguda per retratar tot allò que ens envolta i molt arrelada al paisatge. En els últims mesos ha représ com a temàtica la figuració i ha treballat molt el retrat, sobretot dels seus familiars i de les persones del seu voltant.

Rosa Ripoll assegura que a tots els artistes "els encanta la idea" perquè facilita la creació "d'una comunitat d'artistes de la zona" en la qual "es poden crear sinergies". L'artista sosté que en els últims mesos pràcticament no s'han visitat les exposicions i facilita "la comunicació amb més gent".Gloria Segura també està dins per la nova plataforma cultural. La dissenyadora gràfica ha tingut vocació per les arts des de ben menuda i ara vol mostrar tot el seu potencial a Industri.ART.

A banda de formar part de la seua web, l'Ajuntament d'Alcoi ha adquirit una obra seua, concretament el Retaule de Sta Georgina. Segura se centra en la pintura figurativa en la plasmació del cos humà.

 

Altre dels artistes dins d'Industri.ART és Ignacio Doménech, molt conegut per haver creat la portada de la revista de Festes d'Alcoi en 2018, el cartell de la Cavalcada de 2013 o el cartell de les festes de Sant Fermí.


El dissenyador gràfic indica que industri.ART "és un bon aparador" per tal de donar visibilitat als artistes i vendre les seues obres. Doménech considera que el web és "molt interessant", sobretot "per la situació en què vivim" i insisteix en el fet que és "un bon suport per als artistes".I també hem parlat amb altra artista que valora molt positivament Industri.ART. Es tracta de Diana Ventura (coneguda com a Didi Vent), amant de l'art i dissenyadora tèxtil. Ha contat a ARAMULTIMÈDIA que amb la pandèmia s'ha centrat en crear la seua marca personal.


La jove artista conta que a Industri.ART "pots vendre, però també és una eina per donar visibilitat als artistes". Creu que és el lloc per trobar "possibles clients i aproximar un poc l'art". Gràcies a la nova plataforma municipal ja ha venut 3 obres.

La imatge inferior pertany a Mulier, la revista de Cynthia Manchón.Jornades de formació

Paral·lelament a la plataforma Industri.ART, Cultura ha organitzat distintes jornades que se celebraran a març i abril. Tindran lloc en format presencial o en línia, segons evolucione la situació sanitària.

Segons ha explicat Maria Guillem, membre de l'àrea de Cultura, participaran Nacho Ruiz, comunicador sobre art; Eva Mengual, que parlarà sobre la producció de l'obra gràfica; i Óscar Garcia, de la 'Plataforma de arte contemporáneo'.