El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Inici de la redacció del Pla Director del Palau Comtal a Cocentaina

Inici de la redacció del Pla Director del Palau Comtal a Cocentaina / ARA
El Pla Director contindrà informació rellevant i imprescindible com l'adequació arquitectònica als usos que es volen donar a l'edifici.

 L'Ajuntament de Cocentaina obté el suport que es necessita per a iniciar la redacció del Pla Director del Palau Comtal que contindrà informació rellevant i imprescindible com l'adequació arquitectònica als usos que es volen donar a l'edifici.

La Diputació d'Alacant col·laborarà econòmicament amb 30.000 € amb l'Ajuntament de Cocentaina per a dur endavant la redacció del Pla Director del Palau Comtal que contindrà informació rellevant i imprescindible, com l'adequació arquitectònica als usos que es volen donar a l'edifici, els quals van quedar definits fa més de 2 anys per la comissió del Palau creada per a aquest propòsit. A més inclourà estudis arquitectònics, de restauració i de conservació i d'arqueologia, intervencions i actuacions que s'han de fer per a garantir els usos acordats en la comissió.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, afirma que aquest document és molt important per al futur del Palau i que "serà prompte una realitat” a més, després de tot el temps que ha passat des que es va reunir en abril de 2016 amb el diputat d'Arquitectura Jaime Lloret i amb Rafael Pérez, Cap de Servei, per a demanar la implicació de l'ens provincial en aquest projecte: "Rebem aquesta boníssima notícia”.

A banda, i quant a la informació que contindrà aquesta redacció, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cocentaina, Marcela Richart, diu que “s'haurà de revisar novament si són possibles els usos exposats i com portar-los a la pràctica sempre respectant les característiques del Palau que, recordem, és un Bé d'Interés Cultural (BIC)”.

L'edil responsable de Cultura està satisfet del fet que “se'ns reconega una de les necessitats més grans que té Cocentaina pel que fa a patrimoni històric i artístic, per a fer valdre la joia arquitectònica del poble. Açò repercutirà molt positivament sobre les inversions que podran fer-se al Palau, els nous usos que es podran donar a l'emblemàtic edifici, la seua projecció a l'exterior...”.