El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicien els cursos de Bones Pràctiques d'Higiene alimentària i gestió d'Al·lergògens

Cursos CES / Àgora

Per a la realització dels cursos i per a la seua promoció, el Consell Econòmic i Social (CES) té destinats 30.000 euros.

Ja han començat els cursos de Bones Practiques d'Higiene alimentària i gestió d'Al·lergògens a l'Àgora d'Alcoi, dins del segon pla de formació per a l'ocupabilitat, el qual va ser aprovat pel Consell Econòmic i Social (CES).

Aquest pla es centra en tres aspectes fonamentals, les Competències professionals; Oficis i Competències Claus, i que estan dirigits per a persones majors de 30 anys i els contractats menors de 30 amb el Programa 'Avalem Joves' de la Generalitat Valenciana.

Pròximament es duran endavant els altres cursos aprovats en el pla de formació. Recordem que en relació a les competències professionals hi haurà els següents cursos: Curs d'especialitat Obra + Targeta Professional de la Construcció TPC; Curs d'especialitat Obra TPC + electricitat alta i baixa tensió; Curs especialitat Metall TPM+ soldadura; Curs especialitat Metall TPM + Instal·lacions, reparacions, muntatges, estructures metàl·liques, serralleria i fusteria Metàl·lica; Curs Bones Pràctiques d'Higiene alimentària i gestió d'Al·lergògens i Curs Operador carretó elevador + gestió logística i magatzems i Operador de pont grua mòbil.

En el tema dels oficis es destaquen dos cursos: Curs Neteja de Superfícies i Mobiliari en edificis i locals i el Curs Carnisseria i Elaboració de Productes Carnis + Carnet de Manipulador per a Carnisseria, Productes Frescos i Alt Risc + Al·lergògens + PNL. Aquests cursos són el resultat de necessitats detectades pel departament.

Per últim, es proposa la formació en competències claus tant per als majors de 30 anys com per als menors de 30 anys de l'Avalem Joves, perquè assolisquen competències en la recerca de treball.

Per ara, el CES té destinats 30.000 euros per a realitzar i donar a conéixer aquests cursos.

Segons Alberto Belda, recorda que "s'han plantejat cursos que, en l'edició anterior, van tindre una bona acollida i estan dins de les necessitats que el món empresarial ha destacat. Pretenem que la ciutadania aconseguisca formació en treballs molt demandats i on precisament l'empresariat explica que necessiten gent amb formació. Per al nostre govern aconseguir ocupació per la ciutadania és un dels principals objectius, i creiem que la formació és el principal camí per aconseguir-la".