El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Injecció de 454.353 euros per a 6 parcs i jardins d'Alcoi

Millores al Romeral / Ajuntament d'Alcoi
220.304 euros han sigut subvencionats per Diputació

Concretament han estat 8 actuacions en 6 zones verdes per tal de millorar els parcs i jardins. La Regidoria d’Obres i Serveis de l'Ajuntament d'Alcoi ha efectuat una inversió de 454.353 €. A aquesta xifra s'ha de sumar el manteniment ordinari. En aquesta quantitat està inclosa l'ajuda de 220.304 € de la Diputació d’Alacant pel temporal de pluja i neu d'inicis de 2017

Concretament han estat 8 actuacions en 6 zones verdes per tal de millorar els parcs i jardins. La Regidoria d’Obres i Serveis de l'Ajuntament d'Alcoi ha efectuat una inversió de 454.353 €. A aquesta xifra s'ha de sumar el manteniment ordinari. En aquesta quantitat està inclosa l'ajuda de 220.304 euros de la Diputació d’Alacant pel temporal de pluja i neu d'inicis de 2017. Els diners de Diputació han servit per a actuar en Cervantes i El Romeral.

Gràcies a la inversió total s’ha habilitat al parc de la Glorieta un quiosc en allò que anteriorment era una gàbia per a ocells. La quantia econòmica ha sigut en aquest cas de 54.863 €. La zona verda del llit del riu Riquer ha sigut objecte de la creació d’un espai saludable per a la pràctica d’esports urbans, i d’una pista d’skate en l’àrea propera al Col·legi Santa Ana. 75.839 € s’han invertit conjuntament a través de les dues actuacions.

Per al 'Parterre' s’han invertit 53.856 €, els quals han permés renovar completament l’aparença del parc. Al parc de Batoi s’han fet treballs de millora i manteniment de la zona de jocs per un valor de 39.788 €.

Quan a les actuacions motivades pel temporal de l’any passat, la primera d’elles s’està duent a terme al parc de Cervantes, amb un import de 35.259 € que ha estat finançat per la Diputació d’Alacant. La més quantiosa és al Romeral amb una quantitat de 185.045 euros donada també per Diputació. Al parc ubicat a Santa Rosa s'està millorant tota l'esplanada afectada, on s'introduiran jocs infantils i un circuit de bicicletes també per a xiquets. A més, hi haurà una zona reservada per a un futur quiosc, així com es preveu per a un futur la instal·lació d'un parc-castell similar al dels tubs de la Zona Nord. Cal destacar que l'Ajuntament va haver-hi d'invertir 9.699 euros de forma urgent després del temporal per tal d’evitar el risc de caiguda d’alguns arbres.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca la "diversitat" de les actuacions dutes a terme i sobretot la "diligencia amb la qual s’ha actuat arran del temporal de pluja i neu que va patir la ciutat".