El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Innovació, mobilitat, transformació digital i repte energètic: els quatre punts a transformar en Alcoi en el repte de Ciutats Intel·ligents

En el vídeo, la coordinadora d'ICC amb la Unió Europea, Inma Bordera; i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, expliquen què és l'Intelligent Cities Challenge.
 

Alcoi entra en la segona fase del repte europeu Intelligent Cities Challenge, en el que es desenvoluparan i concretaran els projectes que necessita la ciutat per aconseguir la transformació cap a una economia resilient.

Alcoi és una de les 100 ciutats europees que formen l'Intelligent Cities Challenge, ICC, un repte europeu per potenciar transformació digital. Tan sols quatre entitats valencianes participen en el repte i Alcoi és una d'elles, juntament amb els municipis de Torrent i Castelló, i la Diputació d'Alacant.

Ja s'ha completat la primera fase, en la que s'ha fet un estudi de la situació de les ciutats, per poder valorar les necessitats que hi ha. Ara s'inicia la segona fase, quatre mesos durant els quals es concretaran i planificaran els projectes a desenvolupar. La tercera fase seran 16 mesos per a l'execució dels projectes, i finalment l'última fase seran dos mesos perquè la Unió Europea comprove l'aplicació del programa.

La Unió Europea no finança directament l'ICC, però col·labora aportant personal i acompanyant en tot el procés. Això si, en l'equip hi ha un expert en inversions que després assessorarà a ajuntament o empreses per accedir a ajudes europees per a projectes concrets. 

En ICC participa Alcoi però no com ajuntament, sinó que estan involucrades institucions i empreses. Ja formen part les patronals o entitats com la UPV o el CEEI, i s'anima a la resta d'empreses a formar part del projecte. Per a més informació tan sols cal escriure a aquest correu electrònic.